Slastno in zdravo: Veganske palačinke iz rdeče leče
Palačinke polne beljakovin in vlaknin!
Puhaste veganske palačinke so polne rastlinskih beljakovin iz rdeče leče in omega-3 maščobnih kislin iz lanenega semena ter ne vsebujejo mlečnih izdelkov, oreščkov in jajc. V kolikor si želiš brezglutenske palačinke, v receptu preprosto uporabi ovsene kosmiče brez glutena. Odlične so za zajtrk, sladico ali večerjo.
Veganske palačinke iz rdeče leče
Sestavine:
- 1/2 skodelice oz. 95 g rdeče leče
- 1 skodelica oz. 90 g ovsenih kosmičev
- 2 banani
- 2 jedilni žlici lanenega semena
- 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
- 3/4 skodelice oz. 180 ml vode
- nekaj jedilnih žlic javorjevega/agavinega sirupa ali datljeve karamele
- sadje
Priprava:
1. Rdečo lečo čez noč namakaj v vodi ali pa vsaj 1 uro v vreli vodi.
2. Odcedi in jo stresi v blender, tako kot tudi vse ostale sestavine, razen sirupa in sadja.
3. Miksaj toliko časa, da se naredi homogena zmes – približno 2 minuti.
4. Malo mase vlij v namaščen pekač in palačinko na obeh straneh počasi peci po 2 minuti.
5. Postrezi takoj s sirupom in sadjem, ostanke pa shrani v hladilnik in jih pojej v dveh dneh.