Slastno in zdravo: Veganske palačinke iz rdeče leče

Palačinke polne beljakovin in vlaknin!

Puhaste veganske palačinke so polne rastlinskih beljakovin iz rdeče leče in omega-3 maščobnih kislin iz lanenega semena ter ne vsebujejo mlečnih izdelkov, oreščkov in jajc. V kolikor si želiš brezglutenske palačinke, v receptu preprosto uporabi ovsene kosmiče brez glutena. Odlične so za zajtrk, sladico ali večerjo.

Veganske palačinke iz rdeče leče

Sestavine:

  • 1/2 skodelice oz. 95 g rdeče leče
  • 1 skodelica oz. 90 g ovsenih kosmičev
  • 2 banani
  • 2 jedilni žlici lanenega semena
  • 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
  • 3/4 skodelice oz. 180 ml vode
  • nekaj jedilnih žlic javorjevega/agavinega sirupa ali datljeve karamele
  • sadje

Priprava:

1. Rdečo lečo čez noč namakaj v vodi ali pa vsaj 1 uro v vreli vodi.
2. Odcedi in jo stresi v blender, tako kot tudi vse ostale sestavine, razen sirupa in sadja.
3. Miksaj toliko časa, da se naredi homogena zmes – približno 2 minuti.
4. Malo mase vlij v namaščen pekač in palačinko na obeh straneh počasi peci po 2 minuti.
5. Postrezi takoj s sirupom in sadjem, ostanke pa shrani v hladilnik in jih pojej v dveh dneh.

Slastno in zdravo: Veganske palačinke iz rdeče leče
(Nest and Glow)