Slastno in zdravo: Veganski čokoladni fudge

Slasten veganski čokoladni fudge je narejen iz avokada ter ima bogato in kremasto strukturo!

Pet razlogov, zakaj bi ga morala narediti še danes:

  • Je zelo zdrav in nikoli ne bi ugotovila, iz česa je narejen.
  • Priprava ti vzame le 10 minut časa.
  • Je izjemno bogat in kremast.
  • Shranjuješ ga v zamrzovalniku, tako da ga imaš lahko vedno na zalogi, ko ti zadiši čokolada.
  • Avokada niti malo na okusiš.

Veganski čokoladni fudge

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice veganske čokolade ali čokoladnih kapljic (ali katerihkoli, če nisi veganka)
  • 2/3 skodelice kokosove smetane/kreme
  • 1/2 skodelice presnega kakava
  • 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 velika in zrela avokada
  • 1/2 skodelice sesekljanih orehov/lešnikov/mandljev (neobvezno)
Slastno in zdravo: Veganski čokoladni fudge
(Nutritional Foodie)

Priprava:

1.Pekač velikosti 15 x 15 cm obloži s peki papirjem (da se fudge ne prime pekača).
2. V srednje veliki posodi na zmernem ognju segrej čokolado, kokosovo kremo, kokosov sladkor, vanilijo in sol. Pogosto premešaj in segrevaj toliko časa, dokler ni čokolada popolnoma stopljena. Odstavi.
3. V multipraktiku ali blenderju zmiksaj avokada v gladko kremo. Dodaj čokoladno zmes in ponovno zmiksaj v gladko in homogena kremo. Poskusi in dosladkaj, če je potrebno.
4. Prelij v pekač in po vrhu potrosi oreščke. Pokrij z alu folijo in postavi v zamrzovalnik za 4-6 ur, da se zmes popolnoma strdi. Pred uživanjem vzemi iz zamrzovalnika in pusti tajati na sobni temperaturi 10-15 minut.