Slastno in zdravo: Veganski čokoladni fudge
Slasten veganski čokoladni fudge je narejen iz avokada ter ima bogato in kremasto strukturo!
Pet razlogov, zakaj bi ga morala narediti še danes:
- Je zelo zdrav in nikoli ne bi ugotovila, iz česa je narejen.
- Priprava ti vzame le 10 minut časa.
- Je izjemno bogat in kremast.
- Shranjuješ ga v zamrzovalniku, tako da ga imaš lahko vedno na zalogi, ko ti zadiši čokolada.
- Avokada niti malo na okusiš.
Veganski čokoladni fudge
Sestavine:
- 1 1/2 skodelice veganske čokolade ali čokoladnih kapljic (ali katerihkoli, če nisi veganka)
- 2/3 skodelice kokosove smetane/kreme
- 1/2 skodelice presnega kakava
- 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 velika in zrela avokada
- 1/2 skodelice sesekljanih orehov/lešnikov/mandljev (neobvezno)
Priprava:
1.Pekač velikosti 15 x 15 cm obloži s peki papirjem (da se fudge ne prime pekača).
2. V srednje veliki posodi na zmernem ognju segrej čokolado, kokosovo kremo, kokosov sladkor, vanilijo in sol. Pogosto premešaj in segrevaj toliko časa, dokler ni čokolada popolnoma stopljena. Odstavi.
3. V multipraktiku ali blenderju zmiksaj avokada v gladko kremo. Dodaj čokoladno zmes in ponovno zmiksaj v gladko in homogena kremo. Poskusi in dosladkaj, če je potrebno.
4. Prelij v pekač in po vrhu potrosi oreščke. Pokrij z alu folijo in postavi v zamrzovalnik za 4-6 ur, da se zmes popolnoma strdi. Pred uživanjem vzemi iz zamrzovalnika in pusti tajati na sobni temperaturi 10-15 minut.