fbpx

Slastno in zdravo: Čokoladne kroglice iz rjavega fižola

Čokoladne kroglice iz rjavega fižola so zdrave, kremaste in se kar stopijo v ustih. Poleg tega pa so tudi veganske ter brez oreščkov (vsebujejo zgolj maslo iz semen). Glavna sestavina je rjavi fižol, ki pa ga med sladkanjem s temi božanskimi kroglicami sploh ne boš okusila! Za pripravo potrebuješ le peščico sestavin ter svoje najljubše posipe in že si pripravljena, da “zarolaš” ta slastni recept.

Veganske čokoladne kroglice iz rjavega fižola

Sestavine:

  • 30 gramov vloženega rjavega fižola, spranega in odcejenega
  • 5 jedilnih žlic presnega kakava v prahu
  • 2 jedilni žlici sončničnega masla (ali kateregakoli oreškastega masla)
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1/8 čajne žličke fino mlete morske soli (ali himalajske)
  • 12 zobotrebcev/slamic (neobvezno)
  • 3/4 skodelice veganskih čokoladnih kapljic (ali sesekljane veganske čokolade)

Priprava:

1. V multipraktiku zmešaj rjavi fižol, kakav v prahu, sončnično maslo, javorjev sirup in sol. Miksaj nekaj minut, da nastane masa podobna testu.
2. Iz testa naredi 12 kroglic (za vsako vzemi približno 2 jedilni žlici testa) in jih postavljaj na s peki papirjem obložen pekač. Če želiš, vanje zapiči zobotrebce/slamice. Postavi jih v hladilnik za 15-20 minut, da se malo ohladijo.
3. Ta čas stopi čokolado (na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici). Nato z jedilno žlico prelij stopljeno čokolado po ohlajenih kroglicah.
4. Po vrhu posuj svoje najljubše dodatke: čokoladne koščke, nastrgan kokos, mrvice, mandljeve lističe itd. in jih nato postavi v hladilnik za 10 minut.
5. Uživaj v zdravi sladici! Čokoladne kroglice shranjuj v neprodušno zaprti posodi v hladilniku, da bodo ostale čim dlje časa sveže.