7 stvari, ki bi jih morala nehati početi navsezgodaj zjutraj

Razkrili smo ti že, kako se lahko zbudiš polna energije, ampak ali veš tudi, česa zjutraj nikoli ne bi smela početi? Od vročih jutranjih prh do pitja kave (ja, prav si prebrala), sledi 7 jutranjih navad, ki bi jih morala čim prej opustiti.

Nehaj pritiskati tipko za dremež

Priznamo, precej težko se je navaditi tega, da vstaneš, ko zazvoni budilka, vendar vaja dela mojstra in ves trud bo slej ko prej poplačan! Razlog tiči v tem, da vsakič ko pritisneš tipko za drmeež in zaspiš nazaj, s tem začneš nov spalni cikel, ki pa ga bo čez nekaj minut tako ali tako zopet prekinila budilka. In glede na to, da bo ta cikel prekinjen še preden se bo sploh lahko dobro začel, je zelo verjetno, da se boš počutila še veliko bolj utrujena, ko boš končno vstala.

Pozabi na dolge in vroče prhe

Seveda je 15-minutno stanje pod toplo vodo prijetno in luksuzno, vendar pa te bodo takšne prhe že navsezgodaj zjutraj preveč sprotile in polenile. Vroče prhe upočasnijo tvoj srčni utrip in te bolj pripravijo na spanje kot pa na energični začetek dneva. Raje si privošči kratko prho z občasnim curkom mrzle vode, ki te bo poživil in pripravil na delovni dan.

Nehaj piti kavo

Ne, ne popolnoma. Samo ne takoj navsezgodaj zjutraj. Za večino ljudi je idealen čas pitja kave po 9.30 uri. Če zaužiješ kofein prezgodaj zjutraj, s tem upočasniš proizvodnjo kortizola v telesu, ki je odgovoren za naravno prebujanje telesa.

Nehaj pripravljati zajtrk

S tem ne mislimo, da ga nehaš jesti, ampak le to, da si zjutraj prihraniš ogromno časa in energije, če si boš svoj prvi obrok dneva pripravila že prejšnji večer (ali pa vsaj pripravila sestavine).

Nehaj preverjati e-pošto

Zdi se, da ne bo nobene škode, če boš na hitro preletela prejeto e-pošto kar v postelji, vendar pa je pregledovanje elektronskih sporočil, preden si pripravljena na nov delovni dan, popolna izguba časa. Kaj hitro ne ostane več samo pri pregledovanju ampak tudi odpisovanju, kar pa lahko povzroči, da se tvoj dan že v postelji začne zelo stresno. Odloži pregledovanje sporočil za 30 minut in se najprej uredi za službo.

Nehaj pregledovati socialna omrežja

Vse se začne z nedolžnim klikom na aplikacijo Instagram in se kaj hitro sprevrže v enourno nesmiselno pregledovanje fotografij. Socialna omrežja naj počakajo na čas kosila ali malice. Fotografije in videi ne bodo nikamor pobegnili, prisežemo.

Nehaj izgubljati čas z izbranjem stajlinga

Ugotavljanje, kaj bi oblekla je v jutranjem času lahko zelo stresno in zamudno. Temu se lahko zelo preprosto izogneš tako, da si oblačila pripraviš že prejšnji večer. Če pa si take narave, da se rada oblečeš tako kot se tisti dan počutiš, pa si pripravi dva različna videza in se odloči za tistega, ki se ti bolj dopade ob 7. uri zjutraj.