Slastno in zdravo: Najbolj enostavna veganska čokoladna krema
Si kdaj sanjala o tem, da se popolnoma brez slabe vesti sladkaš z božansko čokoladno kremo? Tvoje sanje so ravnokar postale resničnost! Danes ti predstavljamo recept za čokoladno kremo, katere osnova je stepena čičerikina tekočina (aquafaba), tako da je popolnoma brez mlečnih izdelkov in lahko resnično brez slabe vesti uživaš v tej slastni nizkokalorični sladici!
Veganska čokoladna krema
Sestavine (za 3 porcije):
- 1 pločevinka ohlajene čičerikine vode (aquafaba)
- 1/2 skodelice temne (veganske) čokolade, stopljene in nekoliko ohlajene
- 2 jedilni žlici sladkorja (navadnega, kokosovega, stevie,…)
- 1 čajna žlička vanilije
Priprava:
1. V srednje veliki posodi z ročnim mešalnikom stepi čičerikino vodo, da nastane aquafaba.
2. Nežno vmešaj stopljeno čokolado, sladkor in vanilijo, vendar nikar ne mešaj preveč, da se aquafaba ne bo preveč utekočinila.
3. Čokoladno kremo prelij v tri kozarce in postavi v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje pa kar čez noč.
4. Okrasi s svežimi jagodami ali katerimkoli sadjem po želji.