Domov » Prehrana & Recepti » Slastno in zdravo: Veganske kokosove-limonine kremne rezine

Slastno in zdravo: Veganske kokosove-limonine kremne rezine

Prehrana & ReceptiRecepti
Slastno in zdravo: Veganske kokosove-limonine kremne rezine
📷

Kokosove-limonine kremne rezine so brezglutenske in veganske ter idealne za prihajajoče poletne dni. Hrustljava kokosova skorja s kremno kokosovo-limonino kremo se bo kar stopila v tvojih ustih.

Veganske kokosove-limonine kremne rezine

Sestavine:
Skorja:

  • 3/4 skodelice (95 g) kokosove moke
  • 6 jedilnih žlic (65 g) kokosovega olja, stopljenega
  • 1/2 skodelice (70 g) mandljev
  • 1 Medjool datelj

Krema:

  • 2 skodelici (400 g) kokosove smetane
  • 3 čajne žličke (5 g) limonine lupinice
  • 1/4 skodelice (60 ml) svežega limoninega soka
  • 1-2 jedilni žlici javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1/4 skodelice nastrganega, posušenega kokosa (neobvezno)

Priprava:

1. Segrej pečico na 175°C in pekač velikosti 20×20 cm obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku popolnoma zmiksaj mandlje in datelj, vendar ne mešaj predolgo, da ne bo začelo nastajati mandljevo maslo.
3. V srednje veliki posodi s kuhinjskim mešalnikom zmešaj kokosovo moko s kokosovim oljem, da nastane gladka masa. Vmešaj zdrobljene mandlje in zmes pritisni ob dno obloženega pekača.
4. Postavi v pečico za 8 minut oziroma dokler robovi ne postanejo svetlo rjavi. (Ta korak lahko tudi preskočiš, če želiš presno sladico.)
5. Ta čas v večji skledi s kuhinjskim mešalnikom (ali v multipraktiku) zmešaj kokosovo smetano, limonino lupinico, limonin sok in javorjev sirup. Miksaj toliko časa, da nastane gladka krema. Maso poskusi in dodaj še malo javorjevega sirupa ali limoninega soka, da dobiš željeno kislost/sladkost.
6. Kremo prelij preko skorje. Razporedi jo enakomerno po pekaču. Po vrhu potresi nastrgan kokos in ga nežno potisni v kremo.
7. Pekač postavi v zamrzovalnik za približno eno uro oziroma dokler masa ne postane kompaktna. Nato previdno vzemi rezine iz pekača in jih položi na krožnik ali kuhinjsko dilo ter postavi v hladilnik, saj se morajo rezine pred rezanjem nekoliko odtajati, vendar ne preveč.
8. Rezine shranjuj v hladilniku in jih pojej v petih dneh.

Imaš rada kokos? Potem ti bodo zagotovo všeč tudi presne čokoladno-kokosove beljakovinske kroglice in enostavna čokoladno-kokosova pita brez moke in brez glutena!

(Slike: Vegan Family Recipes)