Domov » Lepota & zdravje » So tvoji lasje poškodovani? Izogibaj se TEM šamponom!

So tvoji lasje poškodovani? Izogibaj se TEM šamponom!

Lepota & zdravjeNega
So tvoji lasje poškodovani? Izogibaj se TEM šamponom!
📷 Picjumbo

Suhi in poškodovani lasje so si podobni kot dvojajčni dvojčki. Lasje imajo med seboj nekaj podobnih lastnosti, kot so skrepanost in lomljivost in čeprav so si podobni, pa hkrati niso identični. Suhi in poškodovani lasje potrebujejo popolnoma različno nego in prav zaradi tega je zelo pomembno vedeti, kakšne lase imaš, da jim z izdelki ne delaš še večje škode.

Ljudje s poškodovanimi lasmi pogosto posegajo po vlažilnih izdelkih, ker predvidevajo, da bo dodatna vlaga naredila lase močne, bolj sijoče in bolj gladke. Na žalost pa imajo tí izdelki lahko povsem nasprotni učinek. Šampone bogate z vlažinimi sestavinami bi morali uporabljati ljudje s suhimi in izsušenimi lasmi, saj so takšni lasje skrepani in potrebujejo vlažilne sestavine, ki lase zmehčajo in zgladijo.

Za razliko od suhih las pa so poškodovani lasje krhki in zelo raztegljivi v mokrem stanju. To pa je tudi razlog, zakaj takšni lasje potrebujejo s proteini bogate šampone in ostale izdelke, da obnovijo lase in jih ponovno naredijo močne. Uporaba vlažilnih šamponov na poškodovanih laseh lahko le-te naredi le še bolj krhke in dovzetne za lomljenje. To pa je tudi razlog, zakaj bi morali ljudje s poškodovanimi lasmi le-te manj pogosto šamponirati.

Kako pa ločiš poškodovane lase od suhih?

Če svoje lase veliko in pogosto izpostavljaš vročini (sušilci za lase in toplotni oblikovalci) ali pa si si pravkar pobarvala lase, potem imaš zelo verjetno lase tako poškodovane kot tudi suhe. Če pa si lase nikoli (ali že zelo dolgo) nisi barvala, toplotne pripomočke pa uporabljaš le občasno, so tvoji lasje zelo verjetno izsušeni.

Ne spreglej pa tudi, kako lahko v le 10-ih sekundah izveš, ali so tvoji lasje zdravi!