Domov » Lepota & zdravje » Kako odpihneš stran januarsko melanholijo

Kako odpihneš stran januarsko melanholijo

Lepota & zdravjeZdravje
Kako odpihneš stran januarsko melanholijo
📷 Pexels

Kako imeti najboljši januar…

Si po praznikih vedno povsem brezvoljna in brez energije? Letošnji januar za spremembo čim bolj izkoristi s spodnjimi nasveti za boj proti zimski melanholiji. Od preživljanja časa doma pred televizijo do ustvarjanja in uživanja zdrave hrane.

Bodi aktivna

Eden od najboljših načinov za izboljšanje tvojega razpoloženja je vadba. Dobra novica pa je ta, da se ti januarja ni treba gužvati v fitnes centrih. Poskusi aktivnost, ki ti je najbolj pri srcu – to je lahko joga, hoja, tek, pilates. Vadba je lahko zelo lahkotna, saj je za boljše počutje dovolj samo gibanje in ne intenzivnost.

Uživaj zdravo hrano

Januar je odličen mesec za začetek zdravega načina prehranjevanja. Seveda to ne pomeni, da se moraš odreči vsem svojim najljubšim slaščicam, za začetek le zmanjšaj količine, poleg tega pa v obroke začni dodajati čim več zelenjave.

Odpravi se na razprodaje

Nič ni boljšega od obiska trgovin v času razprodaj, ko se želiš malo razvedriti. Določi si znesek, ki ga lahko zapraviš, potem pa naj se ‘shopping spree’ začne! Če imaš že nekaj časa namen kupiti nov zimski plašč ali pa škornje, potem jih boš v tem času lahko kupila po najbolj ugodni ceni.

Vzemi si čas za ogled svojih najljubših TV serij/oddaj

Zvečer pred spanjem ali konec tedna si vzemi čas in poglej karkoli ti srce poželi. To so lahko stand-up šovi, oddaje, komedije, serije itd. Nekaj, kar te bo nasmejalo in napolnilo z energijo.

Rezerviraj poletne počitnice (ali vsaj preglej ponudbo)

V januarju naredi nekaj, zaradi česar se boš veselila novega leta. Morda je to obisk kakšnega tujega mesta ali pa poletni dopust. V kolikor zaslediš kakšno ugodno ceno, rezerviraj takoj, sicer pa boš že zaradi ogledovanja in planiranja veliko bolje razpoložena.

Razvajaj se

Če si imela natrpana božič in novo leto, potem imaš več kot dober izgovor, da bo januar namenjen sproščanju. Izkoristi tisti bon, ki si ga dobila za rojstnodnevno ali novoletno darilo in se odpravi v spa ali pa si kar sama doma naredi penečo kopel. Januar pa je tudi idealen čas za nakup novih kozmetičnih izdelkov, ki bodo razvajali tvojo kožo in tudi tebe. Seveda pa za razvajanje šteje tudi, da si privoščiš slastno kosilo v restavraciji ali pa bonboniero pred televizijo.

Bodi kreativna v kuhinji

Začetek novega leta je odličen čas za poskušanje novih receptov, zaradi katerih se ti bo kuhanje ponovno zdelo zabavno. Bodi kreativna in začni preizkušati zanimive in neobičajne recepte – ogromno slastnih in zdravih najdeš tukaj.