Šokantno! Adele na Grammyjih 2017 zavrnila Nagrado za album leta

In to zaradi Beyoncé!

Adele je na sinočnjih Grammyjih v kategoriji za Album leta premagala Justin Bieberja (Purpose), Drake-a (Views) in Beyoncé (Lemonade). Pevka, ki je pred tem že prejela Nagrado za pesem leta (za pesem Hello) je na oder tokrat stopila oblita s čustvi, se v govoru vsem še enkrat zahvalila, vendar tudi pojasnila, da pravzaprav sploh ne more sprejeti te nagrade in to zaradi Beyoncé:

“Hvala vam. Zdravo, družba. Zdravo, vsi. Kot lahko vidite, sem s seboj pripeljala celo vojsko, da me bodo naredili močnejšo in spodbudili, da to naredim ponovno. In vsem se zahvaljujem iz dna srca.

Pred petimi leti, ko sem bil nazadnje tu, sem bila noseča in tega takrat sploh nisem še vedela. Kmalu potem sem izvedela in to je bil največji blagoslov v mojem življenju. V moji nosečnosti, ko sem postajala mati, sem izgubila velik delež sebe. Bilo je težavno in še vedno je težavno biti mama. Resnično ni preprosto. Ampak nocojšnja zmaga pa je nekako zaokrožila vse skupaj.

Vendar dejansko sploh ne morem sprejeti te nagrade, sem zelo skromna in zelo hvaležna in milostljiva, ampak moje življenje je Beyoncé in ta album, Lemonade album, Beyoncé, je bil tako monumentalen in tako dobro premišljen. Tako lep in tako duševen in čisto vsi smo lahko videli tvojo drugo plat, ki nam je ne razkriješ pogosto in to cenimo. In vsi mi umetniki te obožujemo. Ti si naša luč. In to, kako se jaz in moje kolegice počutimo zaradi tebe, kako se moje temnopolte kolegice počutijo zaradi tebe je tako mogočno in zaradi tebe se postavijo zase. In rada te imam zaradi tega. Vedno sem te imela. In vedno te bom. Cenim to.

Akademija, rada vas imam, moj manager, moj mož in moj sin. Vi ste edini razlog, zaradi katerega počnem to. Najlepša hvala. Najlepša hvala vsem.”

Beyoncé so Adeline besede ganile do solz.

Bi rada dan začela kot Beyoncé? Preveri, kaj Queen B najraje in največkrat je za zajtrk!