Christie Brinkley razkrila, s kakšno hrano pri 63 izgleda stara 23

Moraš poskusiti njen jutranji napitek!

Christie Brinkley se je po skoraj štirih desetletjih, ki so minila od njene prve naslovnice v reviji Sports Illustrated leta 1979 in 13 let, odkar se je nazadnje slikala v kopalkah, pri 63-ih letih vrnila na naslovnico te svetovno znane revije.

Manekenka pri svojih 60-in-še-nekaj izgleda stara 20-in-še-nekaj, zato smo se začeli spraševati, kaj uživa vsak dan in kako hudiča ji uspeva ohranjati tako bikini postavo?

Že dolgo časa ni na nobeni dieti

“Na začetku kariere sem poskusila kar nekaj čudnih diet … od postenja s sokovi do uživanja zgolj ene vrste hrane naenkrat in celo uživanja grenivke pred zajtrkom,” je razkrila Christie. “Edina stvar, ki resnično deluje pa je dobro uravnotežena prehrana.”

Vsako jutro začne s toplo vodo z limono

“To je nekaj, kar sem zasledila na Instagramu.” Christie pa topli vodi in soku ene limone doda še manuka med in kajenski poper. Šele potem, ko popije limonado, začne razmišljati o kavi.

Njen zajtrk je zelo hranilen

V intervjuju za revijo Harpers Bazaar je zvezdnica razkrila, da obožuje ovčje mleko, ki ga zmiksa z robidami, borovnice, maline, papaja, Chia semena, surovo ovseni kosmiči in orehi. Če pa želi zaužiti več beljakovin pa naredi omleto iz jajčnih beljakov s špinačo in gobami. Je pa tudi velika ljubiteljica toasta z avokadom.

The Fruits of my Labor!!! #homegrown #organic #goodforyou #goodforourplanet #goorganic!

A photo posted by Christie Brinkley (@christiebrinkley) on

Je striktna vegetarijanka

Vendar sebe opisuje kot prilagodljivo veganko. “Ker, saj veste, obstaja Italija. In obstajajo mozzarella in testenine. Vsakič, ko obiščem Francijo, pa si moram privoščiti Camembert sir.” Mesa se ni dotaknila že od 12. leta, tekom let pa je uživala različne vrste mleka in mlečnih izdelkov.

Njeno kosilo je lahko, vendar se nasiti s prigrizki

“Vedno jem solato s katerimkoli žitom ali stročnico, ki mi je ostala od včerajšnje večerje.” Kasneje v popoldanskih urah si naredi svež sok iz ohrovta, limetinega soka, pomarančnega soka in avokada ali pa uživa v prigrizku iz doma narejene mešanice iz bučnih semen s himalajsko soljo, orehov, brazilskih oreščkov, sončničnih semen in rozin. Če je pred kosilom lačna, poje jabolko – včasih z arašidovim maslom, ki je tudi njen najljubši prigrizek po vadbi.

Christijine večerje so zelo barvite

“Moja najljubša jed je rjavi riž z lečo, praženo rdečo in rumeno papriko, s komarčkom, sladkim krompirjem in solato ob strani.” Ogromno različne zelenjave z žiti – ali kot sama pravi: “Na dan zmešam toliko različnih barv kot le lahko.” – je njen glavni cilj. In nič nima proti uživanju alkohola med jedjo: “Rada imam kozarec rdečega vina ob večerji, saj ne vpliva na moj spanec.”

Obsedena je s čokolado

Christie uživa v tej razvadi čisto vsak dan. Najraje ima Gnosis Pom Açai presno čokolado. Preveri, zakaj bi morala tudi ti vsak dan uživati čokolado!