fbpx

Kako spakirati klobuk v kovček, ne da bi ga zmečkala

Pomlad je skorajda mimo in poletje je tik pred vrati! Prepričani smo, da so tvoje misli že nekje na peščenih rajskih plažah, kjer s kokosom v roki ležiš pod palmo, ki te varuje pred vročim soncem. Ampak, še preden odletiš morju naproti, boš seveda morala spakirati kovček. Poleg kopalk je skoraj obvezni kos poletne garderobe tudi ogromen klobuk, ampak težava nastane, ko ga je treba nekako spraviti v kovček, po možnosti čim manj pomečkanega. Brez skrbi! V petih korakih ti predstavljamo, kako preprosto spakiraš vse, kar potrebuješ, klobuk pa bo kljub vsem oblačilom ostal v svoji popolni obliki.

1. korak: Vsa težja oblačila in predmete zloži na dno kovčka. To so običajno čevlji, torbe in jeans. Poskusi zložiti vsa oblačila tako, da ustvariš ravno površino.

2. korak: Vzemi eno težje ali debelejše oblačilo (npr. pulover ali srajco) in ga tesno zloži ali zrolaj.

3. korak: Položi oblačilo v notranjost klobuka in dobro zapolni vsak centimeter vdolbine. Če ti še vedno ostane nekaj prostora, ga zapolni z nogavicami, nedrčki, kopalkami,…

4. korak: Pravilno obrnjen klobuk položi na težja oblačila, ki si jih zložila na dno kovčka. Sedaj okoli klobuka spakiraj lažja oblačila, kot so lahkotni topi, majice, svilene obleke, spodnje perilo,…

5. korak: Še naprej zlagaj lažja oblačila ena na drugo okoli klobuka in bodi pozorna na to, da ga res dobro obkrožajo in se med prevozom ne bo mogel premikati. Kljub vsemu pa poskusi spakirati samo tista oblačila, ki jih boš zares nosila, saj prenatrpan kovček lahko povzroči, da se bo klobuk med potjo pomečkal. Tega pa si zagotovo ne želiš, kajne?

Slamnati klobuk - Modna.si
Slamnati klobuk (Foto: Envato Elements)