fbpx

Poletni okusi: Hrana za raven trebuh

Sezona ploskih trebuščkov je že tik za vogalom. Ene pridno trenirajo skozi celo leto, druge se za različne vrste vadbe odločijo šele tik pred poletjem. Kakorkoli, vsem zagotovo pridejo prav tudi nasveti glede okusne, sveže hrane, ki je ne samo zdrava, ampak hkrati tudi pomaga preprečevati napihnjenost in ti s tem pomaga do bolj ploskega trebuha. In katera je ta super hrana, ki ti bo pomagala še hitreje priti do želenega cilja?

AVOKADO

Avokado - Modna.si
Avokado (Foto: RawPixel)

Avokado vsebuje veliko enkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki dokazano zmanjšujejo maščobne obloge okoli trebuha. Čeprav je visoka vsebnost maščob v avokadu posledica tudi višje kalorijske vrednosti, pa je ob zmernem uživanju v času poletne sezone zelo koristen proti napihnjenosti.

BOROVNICE

Borovnice - Modna.si
Borovnice (Foto: Pexels)

Študije so pokazale, da prehrana bogata z borovnicami zelo pripomore k izgubljanju maščobe okoli trebuha. Pred poletjem in med glavno sezono si zato vsak dan privošči dobro porcijo borovnic, ki jih lahko tudi pomočiš v grški jogurt in daš v zmrzovalnik za kakšno uro. Odličen prigrizek! Če nikakor ne moreš priti do svežih borovnic pa naj te kar takoj potolažimo, zamrznjene so prav tako dobre in učinkovite pri izgubljanju maščobe. Z njimi si enostavno pripravi naraven sladoled ali pa okusen smoothie, ki te bo ohladil v vročih dneh.

CVETAČA

Cvetača - Modna.si
Cvetača (Foto: Envato Elements)

Glavna sezona cvetače je ravno sredi poletja, zaradi česar je odlična zelenjavna priloga k vsakemu kosilu v vročih dneh. Ima protivnetne lastnosti in je polna vlaknin, ki pomagajo razbremeniti prebavo. Odlično nadomesti klasične ogljikove hidrate, kot so beli riž, testenine in pica, lahko pa iz nje skuhaš tudi cvetačno juho, ki se zelo prileže ob večerih.

KUMARE

Kumare - Modna.si
Kumare (Foto: Envato Elements)

Kumare so zelo učinkovita hrana pri premagovanju poletne vročine in njihova visoka vsebnost vode in vlaknin pomaga odplakniti vse odpadne snovi iz telesa ter hkrati pomaga proti napihnjenosti. Lahko jih uporabiš za juho, v caprese solati ali pa namesto toasta – na rezine kumare položi žlico tuninega namaza. Njam!

FIGE

Fige - Modna.si
Fige (Foto: Envato Elements)

Čeprav se vsi zelo težko poslovimo od poletja, pa obstaja tudi majhen razlog, da se konca lahko vsaj malo veselimo: fige. Pozno poletno sadje je dovolj vsestransko, da ga lahko jemo kot predjed ali pa kot nizkokalorično sladico. Njegova visoka vsebnost vlaknin pomaga našemu prebavnemu sistemu, da deluje gladko in nemoteno.

BUČE

Buče - Modna.si
Buče (Foto: Envato Elements)

Poletne buče vsebujejo visoko vsebnost vlaknin, še posebno pektina, ki pomaga ustvariti občutek sitosti. Super, saj se ne boš mogla preveč najesti! Zelenjava vsebuje tudi veliko protivnetnih hranil, ki pomagajo vzdrževati prebavni trakt zdrav.

LUBENICA

Lubenica - Modna.si
Unsplash

Zaradi visoke vsebnosti vode, ima lubenica zelo malo kalorij, hkrati pa se hitro počutiš sito. Ko ga ješ namesto visokokaloričnih sladic in prigrizkov, s tem zelo pripomoreš k manjšanju trebuha. Koščke lubenice lahko zamrzneš in nato iz njih narediš hladen sorbet. Kako osvežilno!

Preberi si tudi:
Trebušna maščoba - Modna.si

2 najboljši beljakovinski živili za kurjenje trebušne maščobe

Uživanje zadostne količine beljakovin vsak dan je eden najboljših načinov za doseganje ciljev glede izgube teže in vnašanje hranil. Beljakovine so eno od treh glavnih makrohranil, ki jih…