Spomladanski okusi: Jajca na oko s šparglji in paradižniki

Enostavno, okusno in s samo eno umazano posodo!

Dvigni roko, če obožuješ jajca. Zdaj pa dvigni še drugo roko, če sovražiš kupe umazane posode. Z obema dvignjenima rokama spoznaj svoj nov najljubši recept. Ta jajčna jed, narejena v enem pekaču je dejansko popoln obrok, ki ga lahko postrežeš za zajtrk, brunch ali večerjo.

Jajca na oko s šparglji in paradižniki

Sestavine:

  • 1 kg špargljev
  • 1 pakiranje češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja (ali stopljenega kokosovega)
  • 2 čajni žlički sesekljanega svežega timijana
  • sol
  • poper

Priprava:

1. Pečico segrej na 200°C. Pekač prekrij s peki papirjem in ga namasti ali posprejaj z oljnim sprejem proti prijemanju.
2. Šparglje in paradižnike lepo razporedi po pekaču. Po zelenjavi pokapaj olivno olje in začini s timijanom ter soljo in poprom.
3. Postavi v pečico in peci 10-12 minut, dokler šparglji ne postanejo mehki, paradižniki pa zgubani.
4. Razpoči jajca po vrhu špargljev in začini s soljo in poprom.
5. Postavi nazaj v pečico in peci toliko časa, da beljak postane bel, rumenjak pa je še rahlo tekoč, kar je nekje 7-8 minut.
6. Še vroče postrezi na krožnike.