Ta neobičajna sestavina ti pomaga do lepe kože!

Z obljubami, da pomiri rdečico in varuje pred prostimi radikali, je ta najnovejša čudežna sestavina za lepo kožo pravzaprav stara že več stoletij. Fino mleti listi zelenega čaja oz. matcha – v preteklosti je bila to ključna sestavina pri tradicionalnih japonskih čajnih slovesnostih – zdaj doživlja sodobni preporod v negovalni kozmetiki.

Zeleni čaj je že dolgo znan kot močan vendar nežen antioksidant, ki je primeren za vse tipe kože (zaradi česar je odlična alternativa pri potencialno občutljivih kožah, ki jih draži vitamin C). Med sestavinami je pogosto naveden z imenom ‘camellia sinensis leaf extract’, ima pa zeleni čaj tudi učinkovite protivnetne lastnosti, s katerimi se ponaša tudi matcha. “Matcha je narejena iz zmletih celih listov zelenega čaja,” pravi dermatologinja Judith Hellman. “Vsebuje katehine, tipe polifenolov, zaradi česar je tudi močan antioksidant. Katehini pomagajo ujeti in onesposobiti proste radikale in s tem upočasnijo staranje. Prah je veliko bolj skoncentrirana oblika, kot tekoča oblika, kakršno pijemo v obliki čaja.” Kaj pa glede trditev, da deluje pomirjujoče na kožo? “Zeleni čaj je neverjetno protivnetno sredstvo, tako da pomaga pri zdravljenju rozacee in celo aken,” pravi Judith. “Nanašanje matche neposredno na kožo v obliki maske, je res zelo učinkovito. Prav tako pa je matchino masko tudi zelo enostavno pripraviti.”

Si želiš tudi sama poskusiti matcho? Pripravi si čistilno masko z zmletim zelenim čajem (matcho), belo glino, pomirjevalnim kamiličnim eteričnim oljem in nekaj kapljicami vode. Če pa se ti glinena maska ne sliši najbolje za to mrzlo januarsko vreme, pa si naredi negovalno masko po receptu Judith. Vse kar potrebuješ je matcha, med, jogurt in en jajčni rumenjak. Vse sestavine zmešaj v posodici in nanesi masko na očiščeno in suho kožo. Pusti delovati do 40 minut, potem pa jo speri z mlačno vodo in v ogledalu občuduj nahranjeno, pomirjeno, sijočo in pred mrazom zaščiteno kožo.

Teh 5 razstrupljevalnih mask je odlična prva pomoč za tvojo kožo! Preveri pa tudi, ali lahko 5 skodelic čaja dnevno izboljša tvoje zdravje?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry