fbpx

Tako negativno vpliva balzam za lase brez izpiranja na tvojo kožo

Poletje je tu, z njim pa je prišla tudi vlaga v zraku. In ko udari vlaga, postanejo naši lasje puhasti. V boju proti takšnim lasem pa je zmagovalen balzam brez izpiranja. Ta čarobni izdelek tvoje lase izjemno navlaži in preprečuje nadležno vihanje las ter ustvari gladek in sijoč videz.

V drogerijah obstaja toliko najrazličnejših ‘leave-in’ balzamov in vsak je prilagojen edinstvenemu tipu las, barvi, debelini in dolžini. Najdeš lahko od cenovno zelo ugodnih do najbolj luksuznih. Ampak, obstaja pa ena negativna posledica uporabe balzama brez izpiranja, na katero pa te nihče ne opozori. Sicer ni smrtno nevarna, vendar pa bi te morali kjub vsemu nanjo opozoriti.

Tvoj balzam za lase brez izpiranja bi lahko bil kriv za izbruhe mozoljev! In kako točno lahko izdelek za lase vpliva na nastanek mozoljev? Zelo enostavno. Sestavine, ki jih vsebuje, mašijo tvoje pore in povzročajo vnetja v koži. Stanje pa še poslabšaš, če si lase umiješ zvečer, naneseš nanje balzam in se z mokrimi lasmi odpraviš v posteljo, saj se balzam med obračanjem prenese na vzglavnik in nato na tvojo kožo. Ni pa samo odgovoren za mozolje na obrazu. Ta izdelek lahko povzroči tudi mozolje na ramenih in hrbtu!

Da bi preprečila te nadležne izbruhe, se prepričaj, da uporabljaš izdelek, ki ne draži tvoje kože, torej da ima prave sestavine za tvoj tip kože. Če pa se preprosto ne moreš ločiti od svojega ljubega ‘leave-in’ balzama, ker ti kljub mozoljem naredi čudovite lase, pa si od zdaj naprej vedno po njegovem nanosu popolnoma posuši lase s fenom (med sušenjem pazi, da ti lasje čim manj uhajajo na obraz), med sušenjem pa imej čez ramena tudi ogrnjeno brisačo.