Domov » Moda & stil » Teh stvari stajliš ženske nikoli ne počnejo

Teh stvari stajliš ženske nikoli ne počnejo

Moda & stil
Teh stvari stajliš ženske nikoli ne počnejo
📷 Lisa Olsson

Kot na primer, nosijo nekaj samo za to, ker je trenutno moderno.

Saj veš, tiste ženske, ki vedno izgledajo urejene do popolnosti? Ki v enem stajlingu kombinirajo kose oblačil, ki jih ti nikoli ne bi, ampak kljub vsemu izgledajo fantastično? Čeprav ni vedno mogoče razbrati, kaj je njihova čarobna skrivnost, pa jim lahko slediš in se izogibaš tem petim stilskim grehom.

Ne sledi trendu samo zato, ker je nekaj pač ‘in’

Zdi se, kot da se vsak drugi teden pojavi nov najbolj trendovski kos. Stajliš ženske se nikoli ne počutijo ujetnice določenega trenda. Zato nikar ne misli, da moraš takoj leteti v trgovino, ko se pojavi nov trend, kajti vsak trend ne pristaja vsaki ženski. Tudi, če je svet obseden z ujemajočimi seti (kratek top + kratke hlače), se moraš ti sama odločiti, ali tak stil pristaja tvoji postavi ali ne. Če si mnenja da ti, potem se nikar ne ustavi samo pri enem kompletu.

Ne oblači se za druge ljudi

Stajliš ženske se modno oblačijo zase in ne za druge ljudi okoli njih. Še posebej pa ne za moške. Stajliš ženske uporabljajo modo kot način izražanja in se oblačijo tako zato, ker se v določenih oblačilih počutijo srečnejše. Če ti določen kos oblačila – na primer turkizen kombinezon s pasom – prinese nasmešek na obraz, bi ga morala nositi tudi v primeru, če ga druge ženske ne bi.

Ne nosi oblačil, ki ti niso čisto prav

Modno osveščene dame znajo ceniti dobro šiviljo. Nekaj navidez nepomembnih sprememb lahko oblačilo naredi iz “ok” v “uaaau”. Ja, stane malenkost več, ampak na dolgi rok je vredno imeti nekaj kosov, ki se ti prilegajo kot druga koža, kot imeti polno omaro oblačil, ki preprosto ne izgledajo na tebi tako kot bi morala.

Ne nosi oblačil, v katerih se ne počutiš popolnoma udobno

Če že vnaprej veš, da se v določenem oblačilu ne počutiš najbolje, ga nikar ne obleci. Če se v nečem počutiš neudobno, je precej verjetno, da se bo to pokazalo na tvojem obrazu ali govorici telesa. Tudi če je dilema, ali bi nekaj oblekla ali ne čisto majhna, raje pozabi na vse skupaj in obleci nekaj tretjega, saj se verjetno ne želiš cel dan ukvarjati s tem, kako izgledajo tvoje roke/noge/trebuh.

Z oblačili ne ravnaj malomarno

Saj poznaš tiste dneve, ko prideš domov po dolgem dnevu in se preoblečeš v pižamo, oblačila pa vržeš na kup drugih oblačil na stolu (ali še slabše, na tla)? To je nekaj, česar nobena prava fashionista nikoli ne bi naredila. To pomeni, da vsako oblačilo ali obeseš ali pa zložiš, da se izogneš gubam in pospraviš v omaro. Še posebej, če si zanj zapravila malo več denarja ali dala oblačilo telirati, je še toliko bolj pomembno, da z njim ravnaš spoštljivo.