Ti pomarančni sok lahko pomaga odpraviti temne kolobarje pod očmi?

Vsakemu med nami se je že kdaj zgodilo, da nikakor ne moreš zaspati, zjutraj pa se posledično počutiš katastrofalno, kar je razvidno tudi na obrazu. Tvoje telo ni dobilo dovolj počitka in pod očmi so se ti narisali temni kolobarji.

Ljudje že od nekdaj poskušajo rešiti to težavo z najrazličnejšimi kremami, ki obljubljajo bledenje temnih podočnjakov, vendar pa pogosto ostane le pri obljubah. Ti sploh lahko kaj pomaga?

Ja, rešitev naj bi se skrivala v 100% pomarančnem soku! Če pomarančni sok zmešaš z nekaj kapljicami glicerina, naj bi temni podočnjaki izginili.

Postopek je precej preprost. Natoči si kozarec pomarančnega soka in dodaj nekaj kapljic glicerina. Okroglo vatno blazinico prereži na pol, da dobiš dva polkroga, ki ju pomoči v pomarančno mešanico, položi vsak polkrog na en podočnjak in za največji učinek pusti delovati približno deset minut, kot prikazuje @skinbydulce v spodnjem videu.

@skinbydulce use once to twice a week❤️ #undereyecircles #acne #fyp #viral #skinbyme #skinbydulce #share ♬ FOLLOW ME IF YOU LOVE SZA – SZA

Kljub vsemu pa je potrebno biti pri uporabi glicerina previden, da preprečiš izpuščaje ali druge neželene reakcije. Zaradi previdnosti glicerin razredči v rožni vodi ali serumu vitamina E. To ni varno le za tvojo kožo, ampak lahko celo poveča potencial delovanja tvoje mešanice. Če pa boš pomarančnemu soku dodala res le nekaj kapljic glicerina, ga boš že tako razredčila, hkrati pa boš še vedno izkoristila njegove koristi.

Ta postopek postopoma vključi v svojo negovalno rutino – 1x do 2x na teden in začni uporablajti pogosteje le, če opaziš, da ni nobenih sprememb.

Kako deluje

Pomarančni sok - Modna.si
Pomarančni sok (Foto: Envato Elements)

Pomarančni sok vsebuje visoke koncentracije vitaminov A in C. Vitamin C je močna sestavina za nego kože in zelo učinkovit, ko gre za upočasnitev procesa staranja. Vitamin A pa po učinkovitosti nič ne zaostaja: oblika vitamina A v pomarančnem soku je znana tudi kot retinol, ki ga lahko najdemo v številnih izdelkih za nego kože. Še več, študije so pokazale, da lahko pomarančni sok pomaga zmanjšati vnetja, čeprav ni jasno, ali to velja samo za notranjo porabo.

Kljub vsemu pa je pomarančnemu soku potrebno dodati glicerin, saj je dejansko ključnega pomena za doseganje želenih rezultatov. Ta naravno prisotna spojina je odličen vlažilec in se pogosto uporablja pri umivanju obraza za vlaženje in hidracijo tvoje kože.