Domov » Lepota & zdravje » Ti primanjkuje samozavesti? Sledi tej jutranji rutini!

Ti primanjkuje samozavesti? Sledi tej jutranji rutini!

Lepota & zdravjeZdravje
Ti primanjkuje samozavesti? Sledi tej jutranji rutini!
📷

Zjutraj rada še malo podremaš ali se na vse moči raztegneš?

Kakšna pa je tvoja jutranja rutina? Dremaš zvita v klobčič, vse dokler ne pride zadnji trenutek, ko pa že res moraš vstati, če ne želiš zamuditi predavanj/službe ali se vsako jutro takoj po zvonjenju budilke dobro raztegneš?

Če počneš slednje, potem delaš pravo stvar, trdi Amy Cuddy, psihologinja s Harvarda. “Preden vstanemo s postelje, bi morali vsi na vse moči pretegniti svoje telo,” pravi psihologinja.

Amy je v svoji nedavni raziskavi ugotovila, da lahko drža človeka izjemno vpliva na njegove misli in čustva. Zato verjame, da ima zbujanje v položaju klobčiča lahko negativen vpliv na naša čustva in da se tisti, ki se zbujajo s pretegovanjem telesa, počutijo veliko bolj samozavestno in pripravljeno na nov dan. Poleg tega pa takšno prebujanje vpliva tudi na našo srečo, saj so tisti, ki se zjutraj raztegnejo, veliko bolj srečni oziroma že kar malo nadležno srečni.

Amy je v svoji raziskavi tudi ugotovila, da se ljudje, ki spijo v položaju klobčiča, zbujajo veliko bolj pod stresom.

Ali si vedela, da bi morala spati pri odprtem oknu oziroma zaprtem radiatorju, saj naj bi ti to, da te ponoči malo zebe, pomagalo pri hujšanju?