TikTok recept: Špageti iz mase za palačinke

Ko ti zadišijo palačinke, običajno narediš maso, jo zliješ v namaščeno ponev, obrneš in okroglo palačinko položiš na krožnik ter namažeš z namazom po želji. Zdaj pa je bil za vse, ki radi malo eksperimentirate, razkrit še en način uporabe mase za palačinke – z njo lahko zelo enostavno narediš palačinkine špagete, ki jih postrežeš v skodelici!

Špageti iz mase za palačinke

@brianaarchuleta Or as he likes to call squiggle cakes #breakfast #foodie #viralfoodtrend #tryit #pancakes #breakfasttime #husbandcreations #morning #delicious #invention #thefuture ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg

Sestavine:

  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 450 ml mleka
  • 200 g pirine moke

Priprava:

1. V posodo ubij obe jajci in dodal sol. Na hitro stepi z ročnim mešalnikom.
2. Vlij mleko in dodaj moko ter stepaj le toliko časa, da zmes postane gladka.
3. Maso prelij v dozirno plastenko ali pa v vrečko, ki ji odreži milimeter konice, da narediš miniaturno luknjico.
4. Ponev za palačinke postavi na štedilnik in jo namasti. Ogenj na štedilniku naj bo nizek do srednje močen (raje manj kot preveč).
5. Maso lahko vlivaš tako, da narediš eno dolgo vijugasto črto ali pa delaš ravne črte eno pod drugo. Peci počasi, da so palačinkini špageti lepo pečeni – do zlato rjave barve na spodnji strani.
6. Palačininih špagetov ne obračaš, ampak jih samo preložiš v skodelico ali globok krožnik, preliješ z javorjevim/agavinim sirupom, dodaš marmelado, tekočo čokolado, potresiš s kokosom ali mletimi oreščki, skratka karkoli ti srce poželi in jih uživaš z vilico.

Preberi si tudi:
Banana, čokolada, arašidovo maslo - Modna.si

TikTok recept: Banana z arašidovim maslom in čokolado iz zračnega cvrtnika

Banana, arašidovo maslo in čokolada so tri sestavine, ki skupaj vedno obetajo nekaj slastnega. In popolnoma nič drugače ni z receptom, ki ga je na svojem TikTok profilu…