TikTok recept: Toast s pečenim jogurtom

Toast je eno tistih živil, ki ga zelo radi izberemo za zajtrk. Zakaj? Ker je izjemno enostaven za pripravo in tudi zelo vsestranski. Dodaš mu lahko tako sladke dodatke kot tudi slane in vedno je končna jed okusna. Če ste se že malo prenajedli toasta z maslom in marmelado ali pa z avokadom, potem si naslednjič za zajtrk naredi toast s pečenim jogurtom, ki se je viralno razširil na TikToku.

Uporabniki te priljubljene aplikacije so jed nemudoma vzljubili, saj je izjemno hitro pripravljena, poleg tega pa lahko dodaš dodatke po želji, od čokoladnih koščkov, oreščkov do poljubnega sadja.

Toast s pečenim jogurtom

Sestavine:

  • 2 čim debelejša kosa toasta
  • 1 jajce
  • 4 jedilne žlice grškega jogurta
  • 2 jedilni žlici medu, agavinega ali javorjevega sirupa ali stopljene čokolade
  • Po želji: ščepec cimeta
  • Dodatki: sadje, koščki čokolade, oreščki, sladkor v prahu

Priprava:

1. V posodico ubij jajce, dodaj grški jogurt in med. Premešaj z metlico.
2. Vzemi 2 kosa toasta in ju na sredini malo splošči z žlico, da nastane vdolbina.
3. Jogurtovo zmes vlij na sredino toasta.
4. Dodaj dodatke po želji.
5. Postavi v pečico segreto na 200°C in peci 10-12 minut oziroma dokler ni jogurtova zmes pečena, toast okoli pa zlato-rjavo obarvan. V kolikor boste toast pekli v zračnem cvrtniku, ga previdno položite vanj in pecite na 200°C 7 do 10 minut.

@shineeedee thicc bread for the weekend🍞 #custardyogurttoast #foodieph #tiktokeatsph #homecafeph ♬ Counting Stars (Feat. Beenzino) – BE′O

Preberi si tudi:
Recept: Pesto jajca so zadnji trend na TikToku, ki ga moraš poskusiti!

Recept: Pesto jajca so zadnji trend na TikToku, ki ga moraš poskusiti!

Če dovoliš TikTok trendom, da vstopijo v tvoje življenje, boš morda odkrila kaj fascinantnega. Takšen primer so tudi pesto jajca. Recept, ki je v resnici bolj tehnika, je…