TO je odtenek laka za nohte, ki najbolj privlači moške

Vsaka med nami se najbolje počuti z določeno paleto odtenkov na nohtih. Morda si bolj ljubiteljica nežnih, kožnih odtenkov, morda obožuješ živahne barve, ali pa so ti najbolj všeč temnejši odtenki. Trendi nohtov in lakov za nohte se spreminjajo iz sezone v sezono, saj večina ljudi poleti raje nosi svetlejše, v hladnejših mesecih pa temnejše odtenke, med novoletnimi prazniki pa si nanesejo še vse možne bleščice in kristalčke. Ne glede na sezono pa naj bi moške najbolj privlačil en določen odtenek laka za nohte.

Moški obožujejo TA odtenek laka za nohte na ženskah

Ko vprašaš moške, jih najbolj privlači rdeča barva. V anketi, ki so jo opravili pri ameriškem Cosmopolitanu, je 40 % moških reklo, da jim je najbolj všeč “klasična češnjevo rdeča” na ženskih nohtih, sledita pa ji prosojni roza odtenek in prozorni lak. Glede oblike nohtov pa najlepše izgledajo naravne, mehko zaobljene konice, ki se moškim zdijo najbolj zapeljive. Glede dolžine nohtov pa so večini moškim najbolj všeč malenkost daljši nohti od konice prstov, nikakor pa ne dolžina Kylie Jenner ali Khloé Kardashian.

Rdeča je drzna barva in zato moške ta močan odtenek tako zelo privlači, pojasnjujejo pri Orly Beauty. Nekateri moški celo radi nosijo rdeča oblačila, ker je privlačna barva. Moške naj bi najbolj privlačil rubinasto rdeč odtenek laka za nohte na ženskah, ker je sam po sebi “privlačen” odtenek.

Rdeč lak za nohte (Foto: Valuavitaly / Freepik)
Rdeč lak za nohte (Foto: Valuavitaly / Freepik)

Študija je pokazala, da rdeča barva poskrbi, da ženska z njo izgleda privlačnejša, bolj ženstvena in ustvarja kontrast glede na ozadje. To pa ne velja le za nohte, saj se moškim zdi tudi rdeča šminka najbolj privlačna na ženskah.