Domov » VIP » TOLIKO bo stala poroka princa Harryja in Meghan Markle!

TOLIKO bo stala poroka princa Harryja in Meghan Markle!

VIP
TOLIKO bo stala poroka princa Harryja in Meghan Markle!
📷 Profimedia

Dejstvo je, da so poroke drage. Ne plačaš le lokacije, ampak tudi menu v gostilni, glasbeno skupino, prstane in seveda obleko, v kateri se sprehodiš do oltarja.

Medtem, ko za poroko običajno odštejemo okoli 10.000 evrov, pa se ta znesek niti približno ne more primerjati z vsoto, ki jo bosta za svojo poroko odštela princ Harry in Meghan Markle (oziroma jo bo plačala kraljeva družina). Stran Page Six je poročala, da bo izmenjava “da-jev” zelo verjetno stala okoli 45 milijonov dolarjev (slabih 36,6 milijonov evrov). Ja, prav si prebrala!

Na podlagi izračunov spletne strani Bridebook se bo večina tega zneska porabila za varnost, ki bi lahko stala okoli 42 milijonov dolarjev (34 milijonov evrov). Poleg ostrostrelcev na vsaki bližnji strehi in policajev pod krinko na ulicah bo zunaj prizorišča tudi 1,4 milijona dolarjev vreden “uničevalec dronov”. “Sistem bo uporabljen za deaktiviranje vsiljivih dronov paparacev,” so zapisali na spletni strani.

In še en presenetljiv strošek? Za 20 srebrnih trombent, ki imajo vgraviran kraljevi grb, so odšteli 126.000 dolarjev (slabih 103.000 evrov). Seveda pa ne smemo pozabiti na Meghanino poročno obleko in drugo obleko, ki jo bo nosila kasneje na sprejemu, ki bosta skupaj nanesli okoli 420.000 dolarjev (342.000 evrov).

Po vseh dotedanjih izračunih naj bi bila letošnja kraljeva poroka za kar 17 milijonov dolarjev (skoraj 14 milijonov evrov) dražja od poroke princa Williama in Kate Middleton leta 2011.

Do najbolj pričakovane poroke letošnjega leta nas loči le še dober mesec!