Domov » Zanimivosti » Toliko časa traja, da z nekom postanemo najboljši prijatelji

Toliko časa traja, da z nekom postanemo najboljši prijatelji

Zanimivosti
Toliko časa traja, da z nekom postanemo najboljši prijatelji
📷 Dressed To Kill Austin

Si se kdaj vprašala, koliko časa dejansko traja, da z nekom postaneš najboljša prijateljica?

Najnovejša raziskava, katere rezultati so bili objavljeni v reviji Journal of Social and Personal Relationships je pokazala, da ta “proces” traja vsega skupaj 200 ur oziroma 8 in 1/3 dneva skupaj preživetega časa.

V študiji, ki je bila razdeljena na dva dela, je sodelovalo 350 odraslih oseb, ki so se preselili v novo mesto in 100 novih študentov. Analiza je pokazala, da so udeleženci v daljšem časovnem obdobju razvili trdna prijateljstva – po približno 200 urah skupaj preživetega časa so drug drugega jemali kot najboljšega prijatelja. Poleg tega pa so v raziskavi tudi ugotovili, da že po 50-ih urah interakcije postanemo “priložnostni prijatelji”, po 90-ih urah pa se to pretvori v dobro prijateljstvo.

Seveda pa je zelo pomembna tudi kakovost vseh 200 skupaj preživetih ur – če boš z nekom 200 ur le skupaj v istem prostoru, to še nikakor ne pomeni, da bosta postala “best frenda” (za primer vzemi sodelavce – v istem prostoru preživite ogromno ur, vendar se le redko pogovarjate).

Zabavno preživljanje prostega časa, pomembni pogovori, biti na tekočem z dogodki itd. – vse to prispeva k hitrejšemu razvoju prijateljstva.