Toliko kave so liki humoristične serije Prijatelji popili v desetih letih

Če te je slučajno zanimalo…

Vsi vemo, da so zvezdniki serije Prijatelji oboževali kavo, nismo pa točno vedeli kako zelo. Do danes! En velik oboževalec omenjene serije je ponovno pogledal vse epizode – vseh 236 – in si zraven zapisoval, koliko skodelic so v 10-ih letih popili Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Joey in Ross.

Skupina prijateljev, ki je vsak dan obiskovala kavarno Central Perk in večino časa preživela na znamenitem oranžnem kavču, je zato povsem pričakovano v vseh teh letih popila ogromno kave. Liki serije Prijatelji naj bi skupaj popili kar 1.154 skodelic kave, največja kofetarica med njimi pa naj bi bila Phoebe.

Ekscentričen karakter Phoebe, ki ga je igrala Lisa Kudrow, je v seriji popil kar 227 skodelic kave, njej pa je sledil Chandler z 212 skodelicami. Tretja velika kofetarica je bila Monica, ki je popila 198 skodelic, Joey je s 191 skodelicami pristal na četrtem mestu, Ross pa s 188-imi na petem mestu. Najmanj kave je v seriji popila Rachel – skupaj 138 skodelic, kar je zelo verjetno posledica tega, da je bila nekaj časa natakarica v Central Perku in je pogosto le stregla kavo.