Domov » VIP » TOLIKO premoženja ima najbogatejša glasbenica vseh časov!

TOLIKO premoženja ima najbogatejša glasbenica vseh časov!

VIP
TOLIKO premoženja ima najbogatejša glasbenica vseh časov!
📷 Profimedia

Ima več premoženja tako od Barbre Streisand kot tudi od Beyoncé…

Pevka je ena od najbolje plačanih glasbenic vseh časov, tako da sploh ne preseneča dejstvo, da ima toliko premoženja. Vse od izdaje albuma La Voix de bon Dieu leta 1981, je Celine Dion ena od najbolj uspešnih žensk v glasbeni industriji. Doma ima pet nagrad Grammy, prodala pa je že skoraj 250 milijonov albumov.

Vendar pa ji po poročanju revije Forbes večino njenega 400 milijonov dolarjev (skoraj 330 milijonov evrov) vrednega premoženja ni prinesla prodaja plošč, ampak njeno že desetletno nastopanje v Las Vegasu.

Vse od njenega prvega šova v Las Vegasu z naslovom “A New Day …” leta 2003, je Celine na bančni račun prikapljalo približno 350 milijonov dolarjev (285 milijonov evrov). Zvezdnica izvede okoli 70 šovov na leto in za en šov v Las Vegasu prejme več kot katerakoli druga glasbenica – 500.000 dolarjev (dobrih 400.000 evrov).

A post shared by Céline Dion (@celinedion) on


Lansko leto je z nastopi zaslužila 42 milijonov dolarjev (dobrih 34 milijonov evrov) in se s tem zneskom postavila ob bok country pevcu Luku Bryanu in rapperskemu mogulu Jay-Zju, ki sta lansko leto zaslužila enak znesek.

Vendar pa Celine nikakor ni pohlepna glasbenica, ki le služi denar, ampak ga veliko tudi vrača preko različnih človekoljubnih organizacij. Kmalu po začetku njene kariere je postala slavna pokroviteljica Cystic Fibrosis Canada, potem ko je pri rosnih 16-ih letih, po diagnozi te bolezni, preminula njena nečakinja Karine. Celine pa ima tudi svojo dobrodelno organizacijo Fondation Celine Dion, ki sta jo leta 1998 ustanovila z njenim lansko leto preminulim možem in do danes zbrala že skoraj 11 milijonov dolarjev (skoraj 9 milijonov evrov).