Domov » FIT » Trenerka slavnih Jillian Michaels razkrila, kako do najboljše bikini postave

Trenerka slavnih Jillian Michaels razkrila, kako do najboljše bikini postave

FITLepota & zdravje
Trenerka slavnih Jillian Michaels razkrila, kako do najboljše bikini postave
📷 Jillian Michaels / Instagram

Kaj početi in česa ne!

Poletje je v polnem teku in zvezdniška trenerka Jillian Michaels je za HollywoodLife delila svoje najbolj učinkovite nasvete glede prehrane in treningov, da boš imela tudi ti najboljšo bikini postavo.

Čeprav je poletje tu, to še nikakor ne pomeni, da je prepozno, da bi imela najboljšo postavo svojega življenja in 45-letna zvezdniška trenerka je razkrila, da obstaja ogromno mitov, ki ti obljubljajo najboljšo postavo, v resnici pa sploh ne delujejo. Enega izmed mitov, ki želi Jillian čim prej pojasniti je sledeči: “Najbolj pomembno je razumeti, da je izguba teže na koncu odvisna le od vnešenih kalorij in pokurjenih kalorij. Kakovost hrane je pomembna za splošno zdravje, toda za shranjevanje maščobe moraš imeti dnevni primanjkljaj kalorij. Torej, da pokuriš več kalorij kot jih zaužiješ tekom dneva.”

Kar pa se tiče najboljših bikini nasvetov, pa pravi: “Za rezultate moramo telovaditi in paziti na to, kakšno hrano jemo, saj se sicer lahko izničita. Na primer, pridno treniraš, vendar ne šteješ vnešenih kalorij in posledično zaužiješ toliko kalorij, kot si jih med treningom pokurila, zaradi česar si na nuli. In nasprotno, se zelo zdravo prehranjuješ, vendar ne telovadiš, kar pomeni, da ne ustvarjaš dovolj kalorijskega primanjkljaja, da bi telo kurilo shranjeno telesno maščobo, tako da bo tvoja teža konstantna, ti pa nesrečna. Za hitre, učinkovite in dolgotrajne rezultate sta torej pomembna tako prehrana kot treningi.”

Za vse mamice, ki si želite v svojo vsakdanjo rutino vnesti telovadbo, pa Jillian svetuje: “Igrajte se! Z otroci vrtite obroč. Skačite po trampolinu. Imejte plesno zabavo. Ključno je, da naredite ‘fitnes’ zabaven. In na ta način boste še kako fit, zdrave in aktivne. Smučanje, pohodništvo in vožnja s kajakom so zabavni, poleg tega pa ohranjajo tvojo postavo v tip top formi.”

Edino pravilo, ki se ga Jillian strogo drži je, da se nikoli ne poslužuje striktnih diet, ker nikoli ne delujejo. “Tudi, če se pokažejo trenutni rezultati, pa je kasnejši povratni udarec ogromen. To so jo-jo diete, ki se jih ljudje ne moremo dolgotrajno držati in tudi če bi se jih lahko, je večina na dolgi rok nezdravih in nevarnih. Nikoli ni pametno drastično zmanjšati vnosa kalorij ali izločiti določene makronutriente, kot je potrebno pri ketonski dieti,” opozarja Jillian