S tem trikom bo jagodičevje ostalo dlje časa sveže!
Od borovnic, robid pa do malin, poletje je čas, ko bi morala na veliko uživati v svežem sadju. Edini problem svežih pridelkov je ta, da hitreje začnejo gniti, kot bi jih bila ti zmožna pojesti.
S tem trikom bo jagodičevje ostalo dlje časa sveže: Jagodičevje je potrebno umiti, ampak nikakor ne takoj potem, ko ga prineseš iz trgovine ali nekaj ur pred tem, preden ga imaš namen uživati (morda kot popoldanski prigrizek?), ampak tik preden ga boš dala v usta.
Zakaj? Kakršnakoli vlaga poveča možnost gnitja in plesnenja, tudi če si si po umivanju vzela čas in jih osušila z brisačko.
In ko že govorimo o tem … ko jih umivaš, jih nikar ne namakaj v vodi. Na ta način boš samo širila bakterije naokoli. Namesto tega jih raje stresi v cedilo in spiraj pod mrzlo tekočo vodo. Stresi cedilo, da odstraniš vso odvečno vodo in uživaj v svežih “dobrotah”!