Trik, s katerim v dveh sekundah odpraviš menstrualne krče!

Je sploh kaj bolj neprijetnega kot pekoči menstrualni krči? Intenzivna bolečina, ki jo povzročajo menstrualni krči je lahko zelo izčrpavajoča. In kot da to ne bi bilo že dovolj, se krči običajno pojavijo ob najbolj nepravem času. Nekateri nasveti, kot je lajšanje bolečin s termoforjem so super, ampak niso vedno izvedljivi. Čeprav bi se z veseljem na delovnem mestu ulegle na kavč z grelno blazino na trebuhu, pa to preprosto ni mogoče. Na našo srečo obstaja hitro delujoč refleksni trik, ki ga lahko izvedeš kjerkoli in bo v trenutku pomagal omiliti bolečino. Poleg tega pa nihče niti opazil ne bo, da ga izvajaš!

Če se želiš na hitro znebiti menstrualnih krčev, z enim prstom na drugi roki pritisni na akupresurno točko na dlani, ki se nahaja na spoju med palcem in kazalcem (na obeh rokah). Točko nežno pritisni navzdol in delaj majhne krožne gibe nekaj sekund.

Stimuliranje te živčne točke s pritiskom pomirja mišice materice (ki je področje, s koder izhajajo menstrualni krči). Stimulacija te točke pa pomaga tudi pri zdravljenju glavobolov in bolečin v trebuhu.