Domov » Dom & design » Tudi TEH 6 stvari lahko opereš v pomivalnem stroju

Tudi TEH 6 stvari lahko opereš v pomivalnem stroju

Dom & designZanimivosti
Tudi TEH 6 stvari lahko opereš v pomivalnem stroju
📷 Profimedia

Ta zelo uporabna kuhinjska naprava znova in znova preseneča!

Pomivalni stroj je nedvomno eden od najboljših sodobnih kuhinjskih izumov, ki so bili kdajkoli ustvarjeni (brez heca, vsakdo, ki je kdaj ure in ure ročno pomival posodo v pomivalnem koritu ve, da je to še kako res). In ko že misliš, da so kuhinjska posoda in pripomočki vse, kar lahko pereš v njem, te preseneti novica, da je seznam stvari še veliko bolj obširen!

Ja, dejansko lahko v njem globinsko očistiš predmete, za katere ti vse do danes niti na kraj pameti ni prišlo, da so varni za v pomivalni stroj. Od plastičnih otroških igrač do stojal za zobne ščetke, spoznaj 6 stvari, ki jih lahko povsem varno očistiš v pomivalnem stroju.

Plastične otroške igrače
Na otroških igračah se kaj hitro lahko naberejo bakterije, dobra novica pa je ta, da lahko nekatere igrače, vključno s plastičnimi kockami, igračami za kopanje in plastičnimi ropotuljicami enostavno operemo in “razkužimo” v pomivalnem stroju. Strokovnjaki priporočajo čiščenje vsaj enkrat mesečno, še zlasti če so igrače pogosto na tleh, prihajajo v stik s hrano ali telesnimi tekočinami, če so jih drugi otroci dajali v usta ali se jih je dotikal boln otrok (tvoj ali od nekoga drugega). Igrače v stroju vedno položi na zgornjo polico in uporabi običajen detergent.

Majhne kovinske/plastične koše, stojalo za zobne ščetke, posodice za milo
Umazanija se lahko kaj hitro kopiči na nekaterih kopalniških predmetih, ki jih uporabljamo vsak dan. Ostanke zobne paste in vodne madeže včasih tudi voda in milo ne moreta dovolj temeljito očistiti, zato jih preprosto operi v pomivalnem stroju.

Plastične krtače in glavniki za lase
Ko se na krtačah in glavnikih za lase nabereta maščoba in umazanija, vsekakor potrebujejo temeljito čiščenje, če si ne želiš vse te nesnage nanašati na čiste lase. Za hitro in učinkovito čiščenje jih operi v pomivalnem stroju, pred tem pa samo poskrbi, da si z njih odstranila vse lase, da ne bi slučajno zamašili odtoka. Opomba: V pomivalnem stroju pa nikar ne čisti lesenih krtač in glavnikov ter krtač z naravnimi ščetinami.

Nastavki za sesalec
Tudi pripomočki, ki nam pomagajo ohranjati naš dom čist, od časa do časa potrebujejo čiščenje, kar pa vključuje tudi nastavke za tvoj sesalec. Pred pranjem je pomembno le to, da z njih odstraniš vse lase in večje kose umazanije.

Police v hladilniku
To je verjetno eno od tvojih najmanj priljubljenih opravil: drgnjenje zasušenih in lepljivih madežev s polic v hladilniku. Nikoli več! Pomivalni stroj je tvoj veliki rešitelj. Pomembno je le to, da jih pred tem segreješ na sobno temperaturo, da ne bi police slučajno počile v pomivalnem stroju na visoki temperaturi.

Plastične umetne rože
Torej vzela si si čas in raziskala tržišče, da si našla najbolj realistične umetne rože. Čeprav lepo poživijo prostor, pa so tudi odlično zbirališče prahu, ki lahko pokvari njihov izgled. S plastičnih rož najlažje odstraniš umazanijo in prah tako, da jih položiš na vrhnjo polico v pomivalnem stroju, da se ne bi slučajno stopile na toploti, ki je najvišja na spodnji polici.