Tudi ti čokolado shranjuješ v hladilniku? Napaka!
Čokolada je priljubljena poslastica marsikatere med nami, razlikujemo se le v tem, koliko odstotkov kakava imamo najraje v njej. Skupno pa imamo še eno stvar – zelo verjetno tudi ti čokolado shranjuješ v hladilniku, kar pa se je zdaj izkazalo za ogromno napako. Ne glede na barvo čokolade (bela, mlečna al temna), je ne bi smeli shranjevati v tako mrzlem prostoru, so razkrili pri podjetju Cadbury.
Avstralec Bruno Bouchet je na Twitterju delil fotografijo, na kateri prikazuje, kaj bi morali shranjevati v hladilniku in kaj v shrambi, v drugi objavi pa je označil Cadbury Australia in jih vprašal, kakšna je dokončna razsodba glede shranjevanja čokolade. In na njegovo veliko presenečenje so se odzvali.
The 100% accurate and definitive list of what does and does NOT go in the fridge. Don’t bother commenting, this isn’t up for discussion #TheListKing ????☕️??? pic.twitter.com/V9Vcsb55NG
— Bruno Bouchet (@brunobbouchet) May 19, 2020
Kot so zapisali, je treba čokolado hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, kot je na primer omara ali shramba. Hraniti jo je treba pri temperaturi nižji od 21°C, da se ohranja njeno kakovost.
Hi Bruno. Chocolate should always be stored in a slightly cool, dry, dark place such as cupboard or pantry at temperatures less than 21°C to ensure the quality isn’t compromised ?
— Cadbury Australia (@CadburyAU) May 20, 2020
Če vprašaš nas… Čokolada izven hladilnika v zimskem času? Vsekakor. Čokolada izven hladilnika v poletnem času? Nikakor!