Tudi ti penino shranjuješ v hladilniku? Napaka!

Nič ni boljšega od mrzle penine na vroč poletni dan ali večer. Večina med nami zaradi tega penino shranjuje v hladilniku, da je pripravljena na uživanje v vsakem trenutku.

Po mnenju strokovnjakov za vina pa shranjevanje šampanjca ali penine nikakor ne bi smeli shranjevati v hladilniku več tednov. Zakaj? Ker lahko to spremeni njen okus.

V kolikor imaš namen penino ali šampanjec odpreti v roku treh do štirih dni, potem je popolnoma OK, če ga hraniš v hladilniku. V kolikor pa steklenica v hladilniku leži več tednov, pa se lahko zamašek iz plute izsuši zaradi pomanjkanja vlage. Ko se pluta izsuši, se poslabša tesnenje med steklenico in zamaškom, penina pa posledično hitreje oksidira in spremeni svoj okus.

Šampanjec ali penino je najbolje hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od sončne svetlobe in ohranjati konstantno temperaturo ozračja.

Zdaj veš … pa na zdravje! ?