fbpx

Učinkoviti načini, kako ugotoviš, ali te partner vara

Ko gre za varanje, je bedna resnica ta, da ne smeš vedno verjeti svojim občutkom, čeprav je biti v tesnem stiku s svojo intuicijo pravzaprav odlično. Raziskave kažejo, da so sumi ponavadi kar na mestu in ti pomagajo do boljših življenjskih odločitev.

Ljudje, ki varajo – sploh tisti, ki to počnejo pogosto – so zelo verjetno že do popolnosti izpilili tehnike, ki jim pomagajo prikrivati njihove skrivnosti. En od najpogostejših: manipulacija na način, ko poskušajo s psihološkimi sredstvi prevarano osebo prepričati, da nekaj ni v redu z njenim duševnim zdravjem, ker je sploh pomislila na to. Takrat pa se ponavadi pojavi tudi paranoja.

Če opaziš, da se dogaja nekaj čudnega in sumiš, da te partner vara, je precej bolje, da najprej dobiš nekaj dokazov in se šele nato, ko imaš dejstva v roki, soočiš z njim/njo. V nadaljevanju si preberi nekaj zanimivih načinov, s katerimi lahko gospoda ali gospo “Varalico” ujameš v akciji in narediš korak naprej v svojem življenju ali pa se prepričaš, da se za tvojim hrbtom popolnoma nič ne dogaja.

Dokaze zbiraj počasi in načrtno.
Edini način za potrditev sumov je zbiranje informacij. Vodi dnevnik. Opiranje na spomin ni najbolj pametno, zato vodi evidenco glede računov, dvigov denarja na bankomatih, prevoženih kilometrih na avtu in začni zlagati stvari skupaj. Ko so prisotna čustva, je naš spomin še manj zanesljiv, zato tudi če tvoj partner ni manipulativne narave, je najboljši način za soočanje z njim, da zbereš čim več dokazov kot le lahko.

Pojdi tja, kjer te ne pričakuje.
En od najlažjih načinov, da ujameš partnerja v akciji, ne glede na to ali gre za posteljne igrice, telefonski klic ali sporočilo, je, da se prikažeš tam, kjer te najmanj pričakuje. Lahko ga/jo presenetiš na delovnem mestu, v lokalu, kjer ima moški/ženski večer ali pa na fitnesu oziroma kjerkoli preživi več ur na dan in kamor ti običajno ne hodiš z njim/njo. Vedno pa moraš imeti pripravljen dober izgovor, zakaj si se prikazal/-a na določenem mestu. To naredi nekajkrat, da preveriš, ali je dejansko tam, kjer ti je rekel/-a da bo.

Učinkoviti načini, kako ugotoviš, ali te partner vara - Modna.si
Pojdi tja, kjer te ne pričakuje (Foto: user15285612 / Freepik)

Spremeni svoje načrte, nenapovedano.
Ljudje se sprostijo, ko mislijo, da oseba, ki jo varajo, ni v bližini. Svojemu partnerju povej, da prideš pozneje domov, v resnici pa se vrni pravočasno. Ali pa partnerju povej, da greš popoldan v mesto, potem pa plane zadnji trenutek prekliči. Vse to so povsem nedolžna dejanja, ki pa bi lahko pripeljala do ugotovitve, ali ima tvoj partner v planu kakšne zanimive načrte, ker je mislil, da te ne bo doma.

Veliko sprašuj.
Namesto, da ljubljeno osebo v stresnih trenutkih divje obtožuješ, ji/mu mirno zastavljaj vprašanja, ki ti bodo pomagala sestaviti koščke sestavljanke v celoto ali pa tudi ne. Kakorkoli, vedno predvidevaj nedolžnost, vendar se zavedaj dejstev. Bodi detektiv in zbiraj vse dokaze, kajti preden partnerja česarkoli obtožiš, moraš imeti vsa dejstva na mizi.

Vohljaj, ampak premišljeno.
Nikakor ti ni treba iti predaleč. Preveri le nekaj sporočil v telefonu, e-mailu ali fotografij, nikakor pa ne vsega. Je veliko sporočil od oseb, katerih sploh nima poimensko shranjenih v imenik ali pa misterioznih inicialk namesto polnih imen? To so definitivno lahko znaki, da nekaj dela za tvojim hrbtom.

Zasleduj ga.
Morda se ti to zdi malo ekstremistično, vendar pa bi bilo partnerju morda pametno slediti, saj je to najlažji način, da ga/jo ujameš na laži. Ni se ti treba ravno preoblačiti in nadevati lasulje, morda si zgolj sposodi od kolegice avto in ga/jo diskretno opazuj kratek čas, če gre res po opravkih, kot ti je rekel/-a.

Razmisli o najemu privatnega detektiva.
Če vse drugo odpove in še vedno dvomiš v partnerjevo zvestobo, najemi profesionalca. Zato konec koncev tudi obstajajo! Poleg tega pa ti bo veliko lažje, če bo partnerja v akciji videl privatni detektiv, kot če bi ga/jo ti. Na strošek za to storitev pa glej na ta način: ljudem plačuješ za ogromno storitev, da jih naredijo namesto tebe, od lepotnih tretmajev, lakiranja nohtov pa do dostave hrane na dom in taksistom. Najem privatnega detektiva, da boš končno lahko mirno spal/-a, je povsem vredno tega denarja.

Preberi si tudi:
9 znakov, da te partner čustveno vara

9 znakov, da te partner čustveno vara

Težje je opaziti, vendar je povsem enako boleče! Nobeno presenečenje ni, da je zelo boleče, ko si čustveno prevarana. Morda celo še bolj boleče, kot če te partner…