Domov » Lepota & zdravje » Ultimativni vodnik, kako do gostejših obrvi

Ultimativni vodnik, kako do gostejših obrvi

Lepota & zdravjeNega
Ultimativni vodnik, kako do gostejših obrvi
📷 Profimedia

Nobena skrivnost ni, da obrvi definirajo obraz!

Voskanje in puljenje obrvi bosta sicer upočasnila proces gostenja, vendar pa to še ne pomeni, da ne moreš tudi sama imeti gostejših in debelejših obrvi, kakršne si si vedno želela. Sledijo triki in nasveti, kako hitreje do sanjskih obrvi.

Najbolj osnovni nasvet, ki ti ga lahko damo je, da preprosto ne puliš ali voskaš obrvi, kajti včasih lahko s prepogostim puljenjem in voskanjem preprečiš nadaljnjo rast dlačic. Zato odloži pinceto in pozabi na vosek. Voskanje lahko povzroči dolgotrajne poškodbe na foliklih, kar je tudi del razloga, zakaj ti obrvi na določenih mestih ne zrastejo več, česar pa si absoluto ne želiš.

Da bi kar se da to čim bolj preprečila in hkrati še pospešila rast dlačic, vsak večer z vatirano palčko, vatko ali krtačko za obrvi nanesi na obrvi malo ricinusovega olja in uživaj prehranske dodatke z biotinom (pri uživanju biotina mora preteči vsaj nekaj mesecev, preden se opazijo vidni rezultati). Morda se ti bo sprva zdelo, da je s tem več dela kot koristi, ampak ko boš začela opažati bolj polne obrvi, bo tudi ves trud za nazaj poplačan.

Ko boš enkrat dosegla polnost, ki si si jo želela, lahko s pinceto izpuliš le tiste dlačice, ki so izven loka, vendar nikar ne pretiravaj. Pri zakrivanju svetlih dlačic ti lahko pomagata tudi korektor in osvetljevalec.

Medtem, ko čakaš na gostejše obrvi, pa si lahko pomagaš s svinčniki, geli in senčili za obrvi, da zapolniš prazne predele ali popraviš obliko. Malo eksperimentiraj in ugotovila boš, kaj ustreza tvojim obrvem.