fbpx

Umrla je glasbena ikona Tina Turner

Tina Turner se je žal za večno poslovila.

Legendarna izvajalka, znana kot kraljica rock ‘n’ rolla, je umrla v sredo, 24. maja po dolgotrajni bolezni na svojem domu v Küsnachtu blizu Züricha v Švici, je sporočil njen tiskovni predstavnik. Stara je bila 83 let.

“Z njo svet izgublja glasbeno legendo in vzornika,” je v izjavi za Deadline dejal njen tiskovni predstavnik Bernard Doherty.

Tina je znana po desetinah uspešnic, med drugim »Proud Mary«, »What’s Love Got to Do With It«, »Private Dancer«, »The Best« in »GoldenEye«.

Prodala je več kot 180 milijonov plošč po vsem svetu in prejela 12 nagrad Grammy, vključno s tremi nagradami Grammy Hall of Fame in nagrado Grammy za življenjsko delo. Postala je tudi prva temnopolta umetnica in prva ženska na naslovnici revije Rolling Stone.

Prvič je zaslovela v poznih šestdesetih letih prejšnjega stoletja kot pevka dueta Ike & Tina Turner Revue, preden je po letih fizičnega in čustvenega nasilja zapustila svojega moža Ikea Turnerja ter se vrnila kot solo pevka in bila zelo uspešna.

Njena življenjska zgodba je bila predstavljena v filmu What’s Love Got To Do With It leta 1993 in v broadwayskem muzikalu Tina – The Tina Turner Musical leta 2021.