Uporabljaš suhi šampon? Potem bi morala uporabljati tudi TO!

Le katera ne mara suhega šampona. Rešil nas je že v mnogih jutrih in v tistih dneh, ko smo bile prelene za umivanje las. Ampak, zaradi redne uporabe te čudovite stvari, lase posledično umivamo manj pogosto. Včasih si lase umivala trikrat na teden, po spoznanju suhega šampona pa tvoji lasje vodo vidijo le še dvakrat ali celo samo enkrat na teden.

OK, in kaj je torej problem? Kljub vsem svojim čarobnim lastnostim za absorbiranje olj je suhi šampon še vedno izdelek za oblikovanje (ne čistilo). In če ga ne odstraniš popolnoma, se lahko začne nalagati na lasišču – takrat pa se pojavijo težave.

Kakšne težave točno? Kratkoročno – zaradi nalaganja izdelka na lasišče lahko tvoji lasje izgledajo polizani (ironično, kajne?) in brez življenja, povzroči pa lahko tudi prhljaj. Dolgoročno – lahko vpliva na rast in debelino tvojih las.


Bi se morala za vedno posloviti od suhega šampona? Ne bodi smešna. Še naprej lahko uporabljaš suhi šampon, vendar ga prihrani le za nujne situacije, namesto, da se nanj zanašaš vsak dan, dan za dnem. Poleg tega pa bi morala enkrat na teden narediti tudi piling lasišča. Tako boš ohranila folikle čiste in spodbudila cirkulacijo, da bodo iz lasišča rastli močni in sijoči lasje.

Kako narediš piling lasišča? V drogeriji glej za šamponi ali tretmaji, ki vsebujejo kemične luščilce (kot je salicilna kislina) ali mehanske (zrnca) ali pa piling preprosto naredi kar sama.