Domov » Lepota & zdravje » Uspešni načini, kako zmagati v boju proti suhi koži

Uspešni načini, kako zmagati v boju proti suhi koži

Lepota & zdravjeNega
Uspešni načini, kako zmagati v boju proti suhi koži
📷

Čeprav imamo rade zimski letni čas, ko so pokrajine zasnežene, pa obstaja del nas, ki to mrzlo sezono absolutno sovraži: naša koža. Suha lica in razpokane ustnice niso nič presenetljivega, ampak to še nikakor ne pomeni, da moraš to tudi prenašati. V nadaljevanju boš spoznala nekaj preverjenih metod, s katerimi bo tvoj koža zopet mehka in navlažena.

Omisli si vlažilec zraka

(Getty Images)

Ali imaš centralno gorevanje ali pa se ogrevaš s panelami, vsakršno umetno ogrevanje prostora bo izsušilo zrak v tvojem domu. Omisli si vlažilec zraka vsaj v spalnici, da bo tvoja koža ostala lepa in navlažena, ko boš ti sladko spala.

Nanesi olje

(Getty Images)

Tvoja koža se ne bo ravno dobro odzvala na gosta in težka olja v poletnem času, vendar pa boš morda presenečena, kaj vse lahko prenese v zimskih mesecih. Tudi če boš dodala samo kapljico ali dve olja tvoji običajni kremi za obraz, lahko s tem ustvariš poletno mehkobo, ki jo zdaj pogrešaš.

Uživaj manj kofeina

(Twenty20)

Verjemi nam, da mislimo še kako resno, ko govorimo o ljubezni do jutranje vroče in močne skodelice kave. Ampak ta izsušen občutek v grlu in konstantno tiščanje na WC? To so znaki, da je tvoje telo dehidrirano, kar posledično zelo vpliva na voljnost tvoje kože. Namesto kave raje uživaj zeleni čaj ali pa z njim nadomesti vsaj kakšno skodelico kave.

Pij več vode

(Twenty20)

Ali pa zamenjaj jutranjo kavo in čaj s kozarcem ledene vode, ki te bo v trenutku prebudil. Splošno znano pravilo je, da če si želiš navlaženo kožo, moraš najprej dobro hidrirati telo. Če ti voda sama po sebi težko steče po grlu, ji dodaj rezine limone ali kumar, lahko pa tudi katerokoli drugo tebi ljubo sadje.

Omeji čas tuširanja

(Twenty20)

Tole kar malo zaboli. Le kdo ne mara dolge in vroče prhe? Ampak resnica je, da vodna para odstrani s kože naravna olja. Da odpraviš to težavo se tuširaj s toplo (ne vročo) vodo in omeji čas prhanja. Za še dodatno vlago: takoj po prhanju nanesi na kožo vlažilno kremo, ko so pore najbolj odprte.