Domov » Lepota & zdravje » V petih korakih pripravi svoja stopala na sezono sandalov

V petih korakih pripravi svoja stopala na sezono sandalov

Lepota & zdravjeNega
V petih korakih pripravi svoja stopala na sezono sandalov
📷 Nivea

Predstavljaj si tole: pride en od prvih toplih spomladanskih dni in z veseljem bi po dolgi zimi obula sandale, vendar tvoja stopala in nohti niso urejeni in pripravljeni na odprto obutev.

Ni problema, v le petih enostavnih korakih so lahko tvoja stopala v tip top formi za tople dni.

Najprej poskrbi za nohte
Odstrani star, odkrušen lak. Če so nohti rumenkasto obarvani, zmešaj malo sode bikarbone in limoninega soka in s staro zobno ščetko nežno ščetkaj površino nohtov. Uporabiš lahko tudi belilno zobno pasto.

Stopala namakaj
Vedro napolni s toplo vodo in vanjo stresi malo epsom soli, ki bo zmehčala kožo (posledično bo lažje odstranjevanje trde kože). Sol ima blažilne in antibakterijske koristi, da ohranja majhne predele med prsti in nohti čiste.

Odstrani suho kožo
S kvalitetno pilo za stopala odstrani trdo in suho kožo. Vzemi si čas in nežno popili vse predele na podplatu in ob straneh stopala.

Ponoči nahrani stopala
Takoj ko stopiš izpod prhe, stopala popivnaj z brisačo in nanesi nanje hranilno kremo. Najboljša je takšna, ki vsebuje kombinacijo glikolne kisline (na primer laktično) in vlažilnih sestavin.

Izberi pravi odtenek laka
Čas je, da pokažeš svoje nohte. Opazni in živahni odtenki (kot so rdečkasti, rozasti in koralni) ter neprozorni (kremno bela in kobaltno modra) bodo poživili tvoja stopala, saj ustvarijo kontrast med bledo poltjo in nohti.