Domov » Lepota & zdravje » V štirih korakih do daljših in močnejših trepalnic

V štirih korakih do daljših in močnejših trepalnic

Lepota & zdravjeNega
V štirih korakih do daljših in močnejših trepalnic
📷 Pixabay

Gentetika je tista, ki določa barvo in gostoto tvojih trepalnic, vendar pa obstaja nekaj preprostih načinov, ki ti pomagajo do močnejših in daljši trepalnic ter preprečujejo izpadanje, zato bodo tvoje trepalnice sčasoma izgledale tudi gostejše.

Spoznaj 4 nasvete za rast trepalnic, ki jih je zelo enostavno upoštevati in bodo naredili opazno razliko v njihovem izgledu:

1. Naredi naraven serum za hitrejšo rast z ricinusovim oljem
Od vseh olj, ki jih obožujemo, nobeno ni tako učinkovito pri pospeševanju rasti trepalnic kot je ricinusovo olje. To gosto olje, ki je na voljo po zelo ugodni ceni, nanesi vsak večer pred spanjem na trepalnice kot negovalni tretma. Dokazano spodbuja rast, preprečuje lomljenje in ti celo pomaga do gostejših trepalnic. Ampak moraš biti potrpežljiva, saj se čudeži ne dogajajo kar čez noč (za opazne rezultate bo potrebnih kar nekaj mesecev).

2. Temeljito odstrani očesni makeup
Se še spomniš, ko si bila najstnica in so ti vsi okoli tebe govorili, da si moraš vsak večer temeljito očistiti obraz, da preprečiš zamašene pore in posledično akne? No, nekdo bi moral tudi še posebej poudariti, da je nežno čiščenje maskare in očesnega makeup-a z oljnatim odstranjevalcem prav tako pomemben korak za ohranjanje lepih in močnih trepalnic. Ličila, zlasti vodoodporna maskara, lahko oslabijo trepalnice in jih naredijo krhke (ter celo povzročijo lomljenje), če jih pred spanjem ne odstraniš temeljito. Metoda dvojnega čiščenja, kar pomeni, da obraz najprej očistiš z oljnatim odstranjevalcem ličil, nato pa še s čistilom na vodni osnovi (gel), zagotavlja, da z obraza odstraniš vse sledi ličil.

3. Uživaj ogromno živil z omega-3 maščobnimi kislinami
Živila, kot so mastne ribe in orehi, so bogat vir omega-3 maščobnih kislin, ki bi jih vsekakor morala vključiti v svojo prehrano, če poskušaš na naraven način pospešiti rast las. To hranilo ima protivnetne lastnosti, ki odprejo lasne mešičke in pomagajo pri preprečevanju izpadanja tako las kot tudi trepalnic.

4. Ne zanašaj se na umetne trepalnice
Le kateri niso všeč umetne trepalnice, saj z njimi v nekaj sekundah tvoje (boge) trepalnice izgledajo dramatično popolne. Ampak zanašanje na umetne trepalnice dan za dnem lahko povzroči, da tvoje trepalnice postanejo šibke – konstantno vlečenje in puljenje ter vsakodnevni nanos lepila delujejo vse prej kot blagodejno na trepalnice.

Ali si videla, kateri retro lepotni trend se vrača v velikem slogu? Ne spreglej pa tudi genijalnega trika za nanos maskare na spodnje trepalnice!