fbpx

Vaje za trebuh: Kako do izklesanih trebušnih mišic

Obstaja veliko vaj, ki lahko pomagajo krepiti in tonirati trebušne mišice. Nekatere od najbolj priljubljenih so:

Plank – Lezi na trebuh in položi dlani s komolci na tla pod ramena. Dvigni se na prste in komolce, tako da je telo v ravni liniji. Drži položaj 30-60 sekund.

Knee raise – Lezi na hrbet in položi roke na tla ob telesu. Noge imej ali stegnjene ali pa pravokotno pokrčene (lažja oblika) in jih dvigni navzgor. Drži jih v zraku nekaj sekund in spusti nazaj na tla.

Crunch – Lezi na hrbet in dvigni noge tako, da so kolena pravokotno pokrčena ali pa naj bodo stopala trdno na tleh. Roke namesti za glavo in dviguj ramena ter jih spuščaj nazaj na tla. Pomembno je, da vajo delaš s trebušnimi mišicami, ne z vratnimi.

Russian twist – Usedi se na tla z malo pokrčenimi koleni in petami na tleh. Malo se nagni nazaj in dvigni roke predse ter jih najprej zasukaj na eno stran, nato pa na drugo stran. Za dodatno obremenitev lahko v rokah držiš tudi težji predmet.

Side plank – Ulezi se na eno stran in položi dlan na tla pod ramo. Dvigni se na dlan ali komolec in stranski del stopal, tako da je telo v ravni liniji. Drži položaj za 30-60 sekund in nato zamenjaj stran.

Priporočljivo je postopno povečevanje obremenitve in redna vadba za najboljše rezultate.