Veganska zmrznjenka s piškotnimi kroglicami

Sonce pripeka, temperature se dvigajo, poletje je praktično že tu. V vročih poletnih dneh največkrat za ohladitev posežemo po sladoledu in sladolednih sladicah, ki so, kot verjetno že veš, polne sladkorja in mlečnih izdelkov, ki našemu telesu ne prinesejo prav nič koristnega. O tem, kako pripraviti klasični presni sladoled ali bananoled smo pred kratkim že pisali, če imaš vsaj 10 minut časa in si pripravljena na njegovo nadgradnjo oz. malo spremembe pa si pripravi vegansko zmrznjenko s piškotnimi kroglicami, ki je zdrava, brez mlečnih izdelkov in sladkorja, po vrhu vsega pa celo bolj okusna kot klasični sladoled. ?

Veganska zmrznjenka s piškotnimi kroglicami

Sestavine (za 1 osebo):
Za sladoled:

  • 1 narezana zmrznjena banana
  • 3 jedilne žlice kokosovega mleka ali mandljevega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 jedilna žlica agavinega sirupa ali medu, javorjevega sirupa ali stevie – če boš uporabila stevio v prahu, je dodaj 1 čajno žličko, če jo boš uporabila v tekoči obliki pa zgolj nekaj kapljic

Za piškotno testo:

  • 1/4 sodelice izkoščičenih datljev
  • 1/4 skodelice arašidov
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 2 jedilni žlici temnega čokoladnega čipsa

Priprava:

  1. Sestavine za piškotno testo, razen čokoladnega čipsa, stresi v multipraktik in miksaj dokler se ne naredi lepo (grudasto) testo za oblikovanje kroglic.
  2. Stresi testo iz multipraktika v posodo, vmešaj čokoladni čips, naredi iz njega manjše kroglice in jih polagaj na krožnik.
  3. V multipraktik dodaj vse sestavine za sladoled in mešaj do gladke konsistence.
  4. Skodelico napolni s sladoledom, dodaj skoraj vse piškotne kroglice in z žlico zmešaj. Ostale kroglice uporabi za dekoracijo.

Bon Appétit!