Veganski recept: Beljakovinske ploščice iz oranžne buče

Z mešanico ovsenih kosmičev in beljakovinskega praška kot osnovo so te bučne beljakovinske ploščice brezglutenske, če pa uporabljaš veganski beljakovinski prašek, pa so tudi veganske. Imajo prijeten okus po bučni piti, kanček sladkosti in dobro razmerje med beljakovinami in ogljikovimi hidrati – kot nalašč za grižljanje pred ali po vadbi ali pa za zajtrk na poti.

Vsaka ploščica vsebuje manj kot 60 kalorij in 5 gramov beljakovin.

Beljakovinske ploščice iz oranžne buče

Sestavine:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev (po želji brezglutenskih)
  • 1 skodelica beljakovinskega praška – okus vanilija (po želji veganski)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 jedilna žlica mešanice začimb za bučkino pito
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 skodelica oranžne buče (lahko iz pločevinke)
  • 1/2 skodelice nesladkanega vanilijevega mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega napitka)
  • 1-2 jedilne žlice (veganskih) čokoladnih kapljic

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C. Kvadratno stekleno posodo 20×20 cm posprejaj z oljem ali obloži s peki papirjem.
2. V eni posodi zmešaj suhe sestavine: ovseni kosmiči, beljakovinski prašek, pecilni prašek, soda bikarbona, sol in začimbe za bučno pito; v drugi posodi pa zmešaj mokre sestavine: javorjev sirup, buča in mandljevo mleko.
3. Nežno vmešaj suhe sestavine v mokre in mešaj toliko časa, da je zmes homogena.
4. Testo enakomerno porazdeli po pekaču in po vrhu potresi čokoladne kapljice.
5. Postavi v pečico in peci 20 minut oz. dokler iz sredine ne izvlečeš čistega zobotrebca.
6. Razreži na 16 delov.
7. Ploščice hrani v hladilniku.

(Vir: Eating Bird Food)