Veganski recept: Enostavna jagodna ‘skutina’ torta

Najboljša, enostavna, veganska jagodna skutina torta brez rafiniranega sladkorja, presna, kremasta, zdrava in zasvojljiva!

Bogati okusi in izjemna kremasta tekstura bosta v tvoji glavi ustvarili dvom, ali ta ‘skutina’ torta resnično ne vsebuje mlečnih izdelkov. Je popolnoma brezmlečna sladica in pripravljena v manj kot 15-ih minutah.

Enostavna jagodna ‘skutina’ torta

Sestavine:
Krema:

  • 1 1/2 skodelice neslanih, nepraženih indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice kokosove smetane od polnomastnega kokosovega mleka iz pločevinke; sobne temperature
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 jedilni žlici kokosovega mleka; sobne temperature
  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličke soli

Podloga:

  • 1 skodelica orehov
  • 1/2 skodelice medjool datljev

Jagodni preliv:

  • 1/4 skodelice jagodnega pireja
Veganski recept: Enostavna jagodna 'skutina' torta
(Paleo Gluten Free)

Priprava:

1. Za podlogo: V multipraktiku zmiksaj orehe in datlje v lepljivo testo, vendar naj ima še malo teksture.
2. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem. Testo enakomerno razporedi po peki papirju in ga pritisni ob dno. Postavi na stran.
3. Za kremo: Najprej namakaj indijske oreščke v vreli vodi eno uro, da se malo omehčajo. Nato jih odcedi.
4. V multipraktiku zmiksaj indijske oreščke v kašasto zmes.
5. Na štedilniku segrej kokosovo olje in javorjev sirup. Toplo tekočino počasi vmešaj v indijske oreščke. Miksaj toliko časa, da nastane popolnoma gladka krema.
6. Kokosovo smetano in kokosovo smetano segrej na sobno temperaturo (če si jih imela v hladilniku). Nato ju zmešaj z indijskimi oreščki.
7. Dodaj še vanilijo in sol in še zadnjič premešaj. Kremo prelij preko podloge.
8. Za preliv: V blenderju ali multipraktiku zmiksaj jagode v gladek pire.
9. Za vzorec pire prelivaj po kremi v vodoravnih črtah, nato pa z zobotrebcem vleci navpične črte – enkrat od vrha dol, drugič od spodaj gor. Na ta način se bo ustvaril retro vzorec.
10. Postavi v zamrzovalnik, dokler se ne strdi, ampak le toliko, da jo še vedno lahko enostavno zarežeš – 3 do 5 ur (odvisno od zamrzovalnika).