Veganski recept: Jagodno-čokoladni truffli
Kroglice, ki bodo potešile tvojo sladkosnednost brez sladkorja!
Jagode in čokolada. Popolna kombinacija v obliki slastnih in zdravih trufflov, ki jih imaš lahko vedno v hladilniku, pripravljene za trenutke, ko ti “pade cukr”.
Veganski jagodno-čokoladni truffli
Sestavine:
- 120 g (1 skodelica) surovih indijskih oreščkov; namočenih v hladni vodi čez noč ali v vroči vodi 10 minut
- 20 g kakavovega masla
- 3 čajne žličke jagodne marmelade (brez rafiniranega sladkorja)
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ščepec soli
- ščepec pese v prahu (neobvezno)
- 2 čajni žlički kakava v prahu; za valjanje
Priprava:
1. Odcedi oreščke in jih stresi v multipraktik in dodaj kakavovo maslo (če nimaš visokozmogljivega multipraktika, maslo prej stopi), jagodno marmelado, vanilijo, sol (in peso v prahu, če jo boš uporabila).
2. Zmiksaj do gladkega.
3. Po potrebi dodaj jagodno marmelado.
4. Zmes postavi v hladilnik za 4-5 ur, da se strdi – le toliko, da lahko iz nje enostavno oblikuješ kroglice.
5. Na krožnik potresi kakav v prahu.
6. Oblikuj kroglice, ki jih povaljaj v kakavu.
7. Truffle hrani v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do enega tedna.
(Vir: Rhian’s Recipes)