7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
previous arrow
next arrow

Zakaj ljudje na Instagramu objavljajo črne kvadrate

Nekateri objavljajo črne kvadrate v znak solidarnosti Black Lives Matter (temnopolta življenja so pomembna), drugi pa so poudarili, da to morda ni najbolj produktivno…

Če si v torek kaj pregledovala Instagram ali Twitter, obstaja velika verjetnost, da si opazila objave s črnim praznim kvadratom, včasih s hashtagom #BlackLivesMatter in #BlackOutTuesday.

Kaj je “Black Out Tuesday”?

Jamila Thomas z založbe Atlantic Records in Brianna Agyemang s Platoon-a sta začeli oznako #TheShowMustBePaused kot način, da glasbena industrija izkaže solidarnost gibanju Black Lives Matter.

“To je dan, da vzamemo ritem za iskren, razmišljujoč in produktiven pogovor o tem, katera dejanja moramo kolektivno sprejeti, da podpremo temnopolto skupnost,” so zapisali.

View this post on Instagram

#theshowmustbepaused

A post shared by @ theshowmustbepaused on

Veliko ostalih založb je sledilo “trendu”, med drugim Columbia Records in Quincy Jones Productions.

Zakaj pa ljudje objavljajo črne kvadrate?

Po umoru Georgea Floyda in poznejših svetovnih protestih zaradi zahteve po pravičnosti so ljudje izven glasbene industrije na družabnih medijih delili črne kvadrate v znak solidarnosti in podporo gibanju Black Lives Matter in protestnikom.

Številni pa so se odločili, da v znak podpore, namesto črnega kvadrata, v torek raje ne objavijo ničesar.

Zakaj nekateri ne odobravajo črnih kvadratov?

Čeprav je izkazovanje solidarnosti pomembno in je lahko dobronamerno, so nekateri opozorili, da objavljanje črnega kvadrata in uporaba oznake #BlackLivesMatter preprečuje, da bi se v tej oznaki prikazale pomembne informacije, koristni viri pa tudi fotografije in videoposnetki protestov.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry