Veganski recept: Kokosova smetana brez mlečnih izdelkov

Odlično se ujame s pito (in vsemi drugimi pecivi in sladicami)!

Iščeš alternativo za klasično smetano? Naš veganski recept za kokosovo smetano ne vsebuje nobenih mlečnih izdelkov, postrežeš pa jo lahko povsem enako, kot originalno stepeno smetano. Po vrhu svežih jagod ali borovnic, na kos pite ali štrudla, h kepici sladoleda ali pa kot glazura na torti.

Kokosova smetana

Sestavine:

  • 450-mililitrska pločevinka kokosovega mleka, hlajena v hladilniku od 12 do 24 ur
  • 1/2 skodelice sladkorja v prahu
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. V večjo skledo zlij kokosovo mleko in ga stepaj z metlicami na srednji hitrosti. Miksaj toliko časa, dokler se na površini ne začnejo tvoriti mehki vrhovi, kar je približno 2-3 minute.
2. Nato dodaj sladkor v prahu in nadaljuj s stepanjem na srednji hitrosti še 1-2 minuti. Vmešaj vanilijev ekstrakt.
3. Kokosovo smetano postrezi takoj ali pa jo shrani v hladilniku. V neprodušno zaprti posodi jo imaš lahko v hladilniku največ 3 dni.

(Tending The Table)
(Tending The Table)