Veganski recept: Pirine testenine s čičerikino omako

Najbolj smo na testeninah navajeni paradižnikovih in smetanovih omak. Kaj pa praviš na kremasto omako iz čičerike brez mlečnih izdelkov? Slastno, zdravo in predvsem hitro narejeno!

Pirine testenine s čičerikino omako

Sestavine (za 4 porcije):

  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • 1 skodelica nasekljane čebule
  • 1 skodelica narezanega korenja
  • 4 stroki česna; zmleti
  • 1 skodelica čičerike iz konzerve; oprana
  • 3/4 skodelice vode
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 4 skodelice kuhanih pirinih testenin (približno 230 g surovih)
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja; nasekljanega
  • 1/4 skodelice sveže bazilike; nasekljane
Veganski recept: Pirine testenine s čičerikino omako
(Cooking Light)

Priprava:

1. V ponvi na srednjem ognju segrej olivno olje.
2. Dodaj čebulo, korenje in zmečkan česen. Praži 8 minut.
3. Sestavine iz ponve ter čičeriko, vodo, sol in poper stresi v multipraktik. Zmiksaj do gladkega (2-3 minute). Bolj gladka kot bo omaka, boljša bo jed.
4. Omako prelij preko kuhanih testenin. Po vrhu potresi malo bazilike in peteršilja.