Veganski recept: Pirine testenine s čičerikino omako
Cooking Light
Najbolj smo na testeninah navajeni paradižnikovih in smetanovih omak. Kaj pa praviš na kremasto omako iz čičerike brez mlečnih izdelkov? Slastno, zdravo in predvsem hitro narejeno!
Pirine testenine s čičerikino omako
Sestavine (za 4 porcije):
- 3 jedilne žlice olivnega olja
- 1 skodelica nasekljane čebule
- 1 skodelica narezanega korenja
- 4 stroki česna; zmleti
- 1 skodelica čičerike iz konzerve; oprana
- 3/4 skodelice vode
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke popra
- 4 skodelice kuhanih pirinih testenin (približno 230 g surovih)
- 1/4 skodelice svežega peteršilja; nasekljanega
- 1/4 skodelice sveže bazilike; nasekljane
Priprava:
1. V ponvi na srednjem ognju segrej olivno olje.
2. Dodaj čebulo, korenje in zmečkan česen. Praži 8 minut.
3. Sestavine iz ponve ter čičeriko, vodo, sol in poper stresi v multipraktik. Zmiksaj do gladkega (2-3 minute). Bolj gladka kot bo omaka, boljša bo jed.
4. Omako prelij preko kuhanih testenin. Po vrhu potresi malo bazilike in peteršilja.