Veganski recept: Umešana tofu “jajca”

Izgledajo točno tako kot originalna različica!

Ko se odločite za vegansko prehranjevanje, so jajca seveda na prepovedanem seznamu živil. In če ste bili tudi sami včasih ljubitelji umešanih jajc, potem boste navdušeni nad tem okusnim veganskim zajtrkom! Umešana “jajca” so v resnici umešan tofu, vendar zaradi dodatka kurkume izgledajo identično kot prava umešana jajca.

Seveda pa jed ni primerna samo za vegane. Če ste si zaželeli malo spremembe ali pa vam v hladilniku leži tofu in še zdaj ne veste, kako bi ga porabili, potem je zdaj pravi čas!

Umešana tofu “jajca”

Sestavine:

  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 1/4 skodelice bele čebule, sesekljane
  • 2 stroka česna, sesekljan
  • 450 g tofuja
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • 1/2 čajne žličke vegete
  • sok 1 limone
  • 1/2 dcl mandljevega mleka
  • sol
  • poper

Priprava:

1. Iz vrečke vzemite tofu in ga popivnajte s papirnatimi brisačkami.
2. V večjo posodo ga razdrobite na manjše koščke, ki jim dodajte kurkumo, vegeto, sok limone, sol in poper. Dobro premešajte in pustite marinirati.
3. Večjo ponev postavite na srednje močen ogenj in v njej stopite kokosovo olje.
4. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite toliko časa, da postekleni. Nato dodajte sesekljan česen in vse skupaj pražite še kakšno minuto do dve (da porumeni).
5. V ponev dodajte mariniran tofu in na zmernem ognju kuhajte nekaj minut.
6. V tofujevo zmes vlijte mandljevo mleko, da nastane bolj sočna konsistenca. Kuhajte še 1 minuto, nato pa odstavite in postrezite s kosom popečenega polnozrnatega kruha.
Bonus: V umešana tofu “jajca” lahko dodate tudi gobe, paradižnik, špinačo ali katerokoli drugo zelenjavo.

Vas morda zanima tudi, kako lahko sami naredite vegansko majonezo in kako lahko čisto vsako sladico naredite vegansko?