Vegansko in slastno: Ragu iz gob in leče
Rachel Ray Mag
Bogat veganski ragu iz gob in leče, ki ga obvezno postrezi na italijanski način – s širokimi rezanci in ne s špageti. Enostaven recept, ki bo kaj hitro postal en izmed najbolj priljubljenih tvoje družine in prijateljev. V jedi bodo uživali vegetarijanci in vegani, prav tako pa tudi mesnojedci.
Veganski ragu iz gob in leče
Sestavine:
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 1 strok česna, zdrobljen
- 300 g gob, drobno sesekljanih
- 400 g rjave leče (lahko je kuhana iz konzerve – v tem primeru jo operi in odcedi)
- velikodušen odmerek rdečega vina
- 1 1/2 čajne žličke suhega timijana
- 400 g paradižnika iz konzerve, narezanega
- 3 jedilne žlice paradižnikovega pireja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- poper
Priprava:
1. V večji ponvi na olivnem olju prepraži čebulo in česen.
2. Dodaj gobe in jih kuhaj do mehkega, nato pa dodaj lečo, narezan paradižnik, timijan, vino in paradižnikov pire. Dobro premešaj.
3. Ponev pokrij in kuhaj na srednjem ognju 25-30 minut, dokler se omaka ne zgosti.
4. Začini s soljo in poprom.
5. Postrezi s sveže kuhanimi širokimi rezanci.
6. Pa dober tek!