Vegansko testo za pito iz 4 sestavin

Kompaktno in hrustljavo!

Enostaven recept za pitino testo, ki je vegansko, brezglutensko, brez žitaric, brez dodane maščobe in narejeno iz le štirih sestavin.

Vegansko testo za pito

Sestavine:

  • 1 1/4 skodelice fine mandljeve moke
  • 1/3 skodelice tapiokine moke/škroba
  • 2 jedilni žlici mletega lanenega semena + 5 jedilnih žlic vode
  • 3/4 čajne žličke soli

Priprava:

1. V manjši posodici zmešaj mleto laneno seme in vodo ter pusti stati 5-10 minut, da se nekoliko zgosti.
2. Ta čas v večji posodi zmešaj mandljevo moko, tapiokino moko in sol.
3. Nato dodaj zgoščeno laneno seme in s pomočjo spatule ali vilice premešaj, nato pa z rokami zgneti maso v testo. Testo mora biti vlažno, vendar se ne sme prijemati na roke. Če je premokro, dodaj po eno jedilno žlico mandljeve moke.
4. Kepo testa položi med dva lista peki papirja in ga toliko razvaljaj, da pokrije celotni pekač za pito.
5. Odlepi zgornji peki papir in previdno položi po vrhu testa pekač za pito. Pekač s testom na hitro obrni in odstrani še drugi list peki papirja.
6. S prsti nežno pritisni testo v vdolbinice pekača. Z vilico čim večkraj prešpikaj testo.
7. Testo s pekačem postavi v zamrzovalnik za 20 minut. Ta čas segrej pečico na 200°C.
8. Testo prekrij z alu folijo in obteži (lahko s posušenim fižolom). Peci 15 minut.
9. Nato testo odkrij in peci še dodatnih 10 minut.
10. Pripravljeno testo za pito lahko zdaj uporabiš pri kateremkoli receptu. Če recept zahteva še dodatno peko polnila v pečici, robove preprosto prekrij z alu folijo, da ne bodo zažgani.

Vegansko testo za pito iz 4 sestavin
(Frommy Bowl)