Domov » Lepota & zdravje » Veš, da ne smeš spati z ličili na obrazu – kaj pa popoldanski dremež?

Veš, da ne smeš spati z ličili na obrazu – kaj pa popoldanski dremež?

Lepota & zdravjeLičenje
Veš, da ne smeš spati z ličili na obrazu – kaj pa popoldanski dremež?
📷 Pexels

Do zdaj je že vsem jasno, da je spanje z ličili na obrazu ultimativni lepotni prekršek. Tudi, če si neizmerno ponosna na svoj makeup, pa ti lahko spanje z njim na obrazu naslednji dan povzroči hud izbruh mozoljev. Ampak, kaj pa popoldanski dremež?

Se tudi tebi pogosto zgodi, da poješ kosilo, potem pa se vležeš na kavč in za 15 minut malo zadremaš? Takrat seveda ne odstraniš ličil, saj dneva še ni konec. Ali s tem zelo škoduješ svoji koži?

Začnimo z dobro novico: dremanje je koristno za tvojo kožo. Spanje omogoča tvojemu telesu in koži, da počivata in popravita poškodbe, zato je zelo pomembno, da imaš kvaliteten spanec. Ampak, ko ti natrpan urnik tega ne dopušča, ti lahko popoldanski dremež pomaga, da se bo tvoja koža počutila in izgledala prenovljena.

Če se redno poslužuješ 15 do 20 minutnega power nap-a, potem ni nobene potrebe po odstranjevanju ličil. Ampak, če pa je tvoja budilka nastavljena za daljši spalni interval, pa bi morala z obraza očistiti vsa ličila. Daljše dremanje z ličili na obrazu lahko povzroči neželene izbruhe mozoljev in gube.

Zakaj? Dremanje z naličenim obrazom lahko povzroči večjo izpostavljenost prostim radikalom, poleg tega pa lahko ličila na obrazu izsesajo vlago iz kože in zamašijo pore. In ne le to, tvoja koža tekom dneva privlači onesnaženost v zraku, zaradi česar bi morala obraz čim prej očisititi, ko prideš domov, obvezno pa pred daljšim dremanjem.